U pitanju je black metal sastav stare škole, sirov, beskompromisan, hladan. Raniji Immortal je sigurno u srcu ovih momaka.

  • Žanr: Black Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2003.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Posmrtna Liturgija je relativno nov black metal sastav iz Rume. Do sada su imali nekoliko koncerata, a najzapaženiji su sigurno nastup na Hellhammer festivalu u Pančevu, gde su otvorili prvi dan, kao i skorašnja svirka u Beogradu (sa Korozy, Consecration i Maroth).

U pitanju je black metal sastav stare škole, sirov, beskompromisan, hladan. Raniji Immortal je sigurno u srcu ovih momaka. Kako na CDu ne postoji nikakav info, ne mogu reći gde je album uopšte sniman. Nadam se da ćemo uskoro dobiti biografiju.

Sedam pesama, prva na srpskom jeziku, ostale na engleskom. Vokal podseća na stari Mayhem, gitare su šišteće, brze, tu i tamo se pojavljuju i akustični delovi, bubanj mutan, tih, sa izraženom ride činelom, kako će ga true blackeri sigurno okarakterisati – iskren. Neću sada da im protivurečim, ali to nije zvuk kakav lično želim od tog instrumenta. To je stvar ukusa, pa će ovi momci sigurno da pronađu svoj put u srpskom black metal undergroundu, jer je ovo materijal kakav se u tim krugovima sigurno ceni! Bend je takođe veoma uverljiv na bini, što je sigurno i najbitnije u ovom pravcu. Ostaje da vidimo za koga će ovaj album biti objavljen, a sam naziv albuma ne bih da komentarišem. Ne znam šta da kažem na to…

Kako sam već rekao, na CDu nema nikakvog infoa, pa tako ni kontakata. Ako neko želi da stupi u kontakt sa njima, očigledno da će morati dobro da se potrudi. Pratićemo ovaj bend u daljem radu.

Spisak pesama:

1. Senke Prošlosti
2. Demons from the Past
3. Northern Winds
4. Unseen Horizons
5. Realms of Eternal Snow
6. Where Winter Spreads It’s Rage
7. Woods

Komentari