I tako, pustivši CD prvi put, dok još nisam video nazive pesama, pomislih, odlično produciran metal na tragu Sepulture/Pantere. Sve dok vokal ne zapeva, a i ne pročitah imena pesama

  • Žanr: ?? Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2003.
  • Web:
  • Piše: Nebojša Lakić

Do ovog materijala dolazim sasvim slučajno, na probi Rapid Forcea, gde je basista Vihor pominjao neki svoj projekat. I tako, pustivši CD prvi put, dok još nisam video nazive pesama, pomislih, odlično produciran metal na tragu Sepulture/Pantere. Sve dok vokal ne zapeva, a i ne pročitah imena pesama.

Ove dve pesme su, neki će znati (verovatno ona pijanska metal ekipa, koja posećuje slave i slične manifestacije, znam neke takve :)) obrade srpskih starogradskih pesama! Hahahaha… to je bio moj prvi komentar na sve, jer tu i tamo volim da čujem nešto ovako, opuštanja radi, a i zanimljivo zvuči distorzija preko pesama čiji kompozitori nisu ni u noćnoj mori sanjali da će dočekati ovakve verzije. Vokal je zaista profi, sigurno da bi zaradio ogromne pare pevajući na beogradskoj Skadarliji po restoranima. Zanimljivo rezervno zanimanje, nema govora. Čovek se i te kako pokazao. Bubanj, bas, gitare… jedna reč ih najbolje opisuje: moćno! Zaista, produkcija je toliko „nabudžena“ da nema apsolutno nikakve mane. Svirka, aranžmani… sve je na visokom nivou. Nisam baš najbolje siguran ko sve stoji iza ovog projekta, pored Vihora, čini mi se da je i Kole (Rapid Force) upleo svoje prste, i da je to njegova gitara što se čuje.

Veeeeoma dobro odrađeno! Sve pohvale za ovaj materijal, baš me zanima da li će nastaviti u ovom pravcu. Beogradski odgovor na novosadski Pero Defformero!

Spisak pesama:

1. Stani, Stani Ibar Vodo
2. Vranjanka

Komentari