U globalu je to melodic black metal sa pohvalnim screamovima i growlovima, ali nekog mid tempa, sa zanimljivim klavijaturama, i gitarskim rešenjima

  • Žanr: Melodic Black Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2003.
  • Web:
  • Piše: Nebojša Lakić

Ovaj demo mi uručiše momci iz benda u Beogradu na nekom nasumičnom koncertu. Hvala na poverenju.

I šta imamo na CDu? Dve pesme, od kojih je jedna studijska, a jedna live. Pesma Epitaph je prva, studijski rad, sasvim solidne produkcije. Tekst je na srpskom, kvalitetno urađen, što iz sveg srca uvek pohvaljujem. A sama muzika je malo nedefinisana. U globalu je to melodic black metal sa pohvalnim screamovima i growlovima, ali nekog mid tempa, sa zanimljivim klavijaturama, i gitarskim rešenjima. Sve u svemu, prijatno sam se iznenadio, s obzirom da nisam očekivao puno! Zaista dobra pesma. Druga pesma na disku, Lavirint snimljena je na koncertu 202-ke, sa gostujućim vokalom Antaresom (Draconic, Interfector, Consecration). Zvuk je solidan za live izvedbu, a i sama pesma je veoma dobra, sa malom zamerkom na tekst, koji me nekako previše podseća na one „Ustani i bori se“ tekstove Ritma Nereda („Ako ne pođes na pravi put da se boriš, progutaće te mrak, i prestaćes da postojiš…“). Atmosfera koju bend stvara oko svojih pesama je interesantna, i ne baš svakidašnja na našim prostorima. To bi i bio glavni plus materijalu – momci traže originalnost, što je sigurno mnogo bolje od bespotrebnog kopiranja bilo koga.

Ovo je tek početak, pa ne mogu mnogo šta više da kažem, a i tu su samo dve pesme. Potrudićemo se da ih što pre biografijom predstavimo na našim stranicama, a nadam se da će ovaj beogradski bend krenuti uzlaznom putanjom.

Spisak pesama:

1. Epitaf
2. Lavirint (live)

Komentari