Ovaj CD nema ni jedne loše pesme! Sve su ujednačenog kvaliteta, a on je na veoma visokom nivou

Wolf’s Hunger je novije ime na srpskoj metal sceni, i po svemu jedinstveno. Dolaze iz Novog Sada, a muzika koju sviraju, može se opisati kao NS war black metal (gde ono NS, naravno, nije skraćenica od Novi Sad). Znači, prvi bend ove vrste kod nas, koji pevaju o oslobođenju srpskog naroda, ponosu, časti, beloj Evropi, ujedinjenju sa slovenskom braćom iz zemalja oko nas („…Winds from Russia, Poland, Cheshka, Slovakia…“).

Moram odmah reći dve stvari – prva je da lično ne delim nacističke stavove sa ovim bendom. A druga stvar važi za ovaj snimak sa muzičke i tekstualne strane, i sa te strane ga smatram skoro savršenim! Sve je upravo onako kako treba da bude. Tekstovi su duboki, odlično urađeni, sa jasnim porukama i stavovima, što je retkost kod naših bendova (kombinacija srpskog i engleskog jezika). Produkcija je upravo onakva kakva treba da bude za ovu vrstu muzike – sirova, opora, dok je sama muzika old school black metal usmerenja, gde se mogu prepoznati stariji Venom, pre svega. Kratko i jasno – ovaj CD nema ni jedne loše pesme! Sve su ujednačenog kvaliteta, a on je na veoma visokom nivou. Vokal pripada standardnoj black metal školi, sa razgovetnim izgovorom, a tu i tamo, pojavi se i clean vokal, koje je opet potpuno na mestu. Sad, kad sam gore rekao da nemam veze sa nacizmom, mislio sam na to da mi neke stvari nisu jasne kad je takvo životno opredeljenje u pitanju, jer Srpstvo i Nacizam teško mogu da stavim u istu rečenicu. Sa druge strane, visok nivo patriotizma je upravo ono što je nedostajalo našoj sceni. Kako bilo, svako ima pravo da bira svoj put, pa se tako Wolf’s Hunger obračunava sa svim neprijateljima srpstva – hrišćanstvom pre svega („…we’ll smite the empire of the Nazarene!“), ali i svima onima zbog kojih naša nacija danas kleči na kolenima. Sve je sasvim jasno opisano u tekstovima.

Recimo nešto i o pesmama. Intro koji otvara CD u startu poziva u rat, i ponosno dizanje glave – tema iz Kosovske bitke ovde je odlično upotrebljena. Prve reči koje čujete kad pustite CD su sledeće: „Za boga Peruna i svetu srpsku zemlju!“ To otprilike najbolje opisuje šta vas čeka na ostatku albuma. Thunders of Perun Are Back karakteriše black/thrash metal, pravac koji sigurno najbolje prolazi pri živim nastupima. Svirački, momci znaju posao, i savršeno se snalaze u ovim vodama. Kako sam već rekao, sve pesme su maestralno urađene, da ih ne nabrajam sve kao omiljene. Materijal koji jednostavno ne može da dosadi.

Ponosno, žestoko, beskompromisno – to je upravo ono što našem narodu danas nedostaje, a čega nam je istorija prepuna. Jedva čekam da vidim bend u živoj varijanti! Da ocenjujemo izdanja, ovo bi dobilo maksimalnu ocenu. Slava braćo!

Wolf’s Hunger – Thunders of Perun Are Back spisak pesama:

1. Intro/Thunders of Perun Are Back
2. Great Serbia
3. Field of the Blackbirds
4. Wolf’s Hunger
5. Krv Moja Srpska
6. March of the Dead
7. Rujanske Gore

Komentari