Čudna i mračna atmosfera vlada na celom albumu, a možda bi najbliži opis stila koji bend neguje, bilo poređenje sa Psychoparadox, i njihovom pesmom Metal Storm.

  • Žanr: Melodic Death / Black Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2003.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Ovaj sastav dolazi iz najtoplijeg grada RS – Trebinja. Posle već dobro poznatih heavy metalaca Apocalypse, tu je sada bend koji se do skora zvao Drakon, ali ime je promenjeno (možete pretpostaviti zbog čega), pa se sad ovi momci (i devojka) zovu Demonium.

Ovde nije u pitanju nikakav power metal, već melodic black/death metal, sa poletnim solo deonicama, scream vokalom, čvrstom ritam sekcijom, i (možda) najbolje rešenim klavijaturama, koje i daju taj znak prepoznatljivosti. Čudna i mračna atmosfera vlada na celom albumu, a možda bi najbliži opis stila koji bend neguje, bilo poređenje sa Psychoparadox, i njihovom pesmom Metal Storm. Interesanti rifovi, odlične solaže (ne znam koji od ove dvojice, ali jedan je tehnički pošteno „nabildan“).

Ovde imamo osam pesama koje su snimljene u nepoznatom studiju u Trebinju, a produkcija bi bila najveća mana ovog izdanja. Kako su mi momci iz benda objasnili, to nije do njih već do amaterskog producenta, što uopšte ne treba da iznenađuje, znajući kakvi mogu biti producenti koji se prvi put susreću sa nekim ko ne svira narodnjake, i sa nekim ko želi da snimi „živi“ bubanj, bas, klavijature… Takođe, osetno je da su radili bez metronoma, jer negde se gubi na ritmu, ubrzava i usporava. Pomenuo bih, kad smo kod pesama, odličnu Chasing Visions, Kingdom of Corpses, dosta kvalitetan instrumental Tears of Sorrow, gde gitarista pokazuje svo svoje umeće… Već sam rekao, ali ponoviću – klavijture su toliko znalački urađene, da je teško poverovati da iza svega toga stoji devojka koja je 1988. godiste. Svaka čast! Samo da je malo bolja produkcija, imali bi veoma moćan metal album.

Ovako, bendu preporučujem studio Kazablanku, iz kojeg bi sigurno izašli sa odličnim reprezentativnim materijalom. Ali, vreme je pred njima, pa ćemo videti gde će put da ih nosi.

Spisak pesama:

1. Secret of Life
2. Chasing Visions
3. Tears of Sorrow
4. Stygmata
5. Kingdom of Corpses
6. I Die Alive
7. Spiritus Movens
8. Cynic

Komentari