Po nazivu benda ste mogli zaključiti kakvu muziku svira ovaj sastav. Pa, Sepultura stil naravno!

  • Žanr: Death / Thrash / Tribal Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2003.
  • Web: –
  • Piše: Darko Živković

Ambush je relativno nov bend na domaćoj sceni. Dolaze iz malog mesta Kovina, odakle je i mnogo poznatiji sastav Enjoy Sarma. Ovo je njihov prvi promo materijal sačinjen od 3 numere.

Po nazivu benda ste mogli zaključiti kakvu muziku svira ovaj sastav. Pa, Sepultura stil naravno! Ovi momci su ogromni obožavaoci pomenutog benda, tako da i sebe nazivaju srpskom Sepulturom! Baš sam priželjkivao da to čujem i stvarno su bili u pravu! Sepultura tj. Max Cavalera, ali na naš način.

Prve dve numere su snimljene u smederevskom studiju Paradox, i produkcijski prilično lepo zvuče, mada su braća Branković mogli malo da srede probijanja u pesmama. Alarm je brza i moćna pesma i odiše Sepultura duhom iz Chaos A.D. perioda. From My Land je malo sporija i „pametnija“ kompozicija u kojoj obiluju etno motivi (baš kao što Max Cavalera koristi brazilske). Mislim da može da postane veliki radijski hit. Stvarno za pohvalu. Pesma From My Land bi više mogla da se svrsta na album Roots. Što se tiče pesme Lizards In Democracy, ona je snimljena u njihovom kućnom studiju i malo je lošijeg kvaliteta, pogotovo bas deonice koje su semplovane. Ovo je dosta brza numera u kojoj Ljuba pokazuje svoje vokalne mogućnosti koje doista liče na Maxovo pevanje. U pesmi je urađen i wah/wah solo tipičan za Andresa Kissera, samo što je ovde opet ubačen naš folk.

Ambush trenutno priprema snimak koji će imati više pesama, a da li će uspeti da urade nešto, ostaje nam da vidimo u budućnosti. Spremaju se i za live nastupe, a u setu pored svojih pesama imaju i bezbroj pesama jednog benda. Šta mislite kojeg?

Spisak pesama:

1. Alarm
2. From My Land
3. Lizards In Democracy

Komentari