Materijal je do sada najekstremniji, i najviše black metal orijentisan, sa prepoznatljivim vanzemaljskim screamovima, specifičnim samo za ovog čoveka

  • Žanr: Black Metal
  • Izdavač: Pesttod Records, 2004.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Zaista iznenađujuće, ali Bethor svoje prvo priznanje i objavljen album ipak ne dobija kod nas (kako je najavljivano, Rock Express Records je trebao ovo da objavi), nego u inostranstvu, preciznije Austriji (Pesttod Records). Limitiran tiraž kasete na 200 komada teško da će biti nabavljiv ovde kod nas, stoga oni koji žele da podrže proboj našeg metala vani, mogu naručiti primerak na adresu iznad.

Ukupno osam kompozicija je na ovoj kaseti (intro i outro, plus bonus live pesma, za koju je izdavač insistirao da se nađe na albumu), Bethorovog dobro poznatog rada, s tim što je ovaj materijal do sada najekstremniji, i najviše black metal orijentisan, sa prepoznatljivim vanzemaljskim screamovima, specifičnim samo za ovog čoveka. Ispod Kišnih Oblaka je i dalje moj favorit, a pohvalio bih i intro i outro, to su momenti koje Bethor uvek savršeno odradi. Ostatak snimka je UG produciran, samo za najposvećenije tom vidu muzičkog izražavanja.

Ovaj materijal, kad već nije pronašao svoje mesto kod nas, sigurno će pronaći u inostrastvu, pa ostaje da vidimo kako će se situacija dalje razvijati.

Spisak pesama:

1. Demogorgon (intro)
2. Warriors of Hell
3. Equinox
4. Ispod Kišnih Oblaka
5. Prophecy
6. Materialistic Insanity
7. Zaklinjem Verovanje u Večni Život (outro)
8. Mass of Holy Sacker (live 1997) – bonus

Komentari