Pesme su pune dobrih ideja i materijal je dosta originalan, ali i na ovom snimku ima dosta uticaja Dimmu Borgira i Cradle of Filtha

  • Žanr: Black Metal
  • Izdavač: Grom Records, 2004.
  • Web: –
  • Piše: Darko Živković

E, ovo je mnogo bolje. Očigledan je napredak ovog sastava u odnosu na svoj prethodni snimak. Produkcijski je mnogo bolji za slušati, mada je sve ovo još dosta daleko od prave produkcije.

Album je dosta melodičan, ali isto tako i „blackerski“ ljut i ekstreman. Pesme su pune dobrih ideja i materijal je dosta originalan, ali i na ovom snimku ima dosta uticaja Dimmu Borgira i Cradle of Filtha, možda zato što su ova dva benda i dalje najpopularniji sastavi u okvirima black metal žanra. Između pesama se uglavnom nalaze instrumentali koji svojom mračnom atmosferom još više upotpunjuju priču koju Oksanat želi ispričati. Tekstovi su na našem jeziku i mogu se tu i tamo razumeti, a posebno mi se sviđa pesma Besmrtan u kojoj je ubačen deo pesme Boj Na Kosovu, ali u malo drugačijem aranžmanu.

Materijal stvarno preporučujem svim ljubiteljima black metala, a pogotovo onim „true“ – bez problema mogu svariti ovakvu produkciju. Hm, kada bi umesto mašine bio živi bubanj, mislim da bi ovo izdanje bilo jedno od najboljih koje se ovde pojavilo. Podrška, ali zašto je album nazvan „Aurora“ kada je i Diluvium tako imenovao svoj album?

Spisak pesama:

1. Prolog
2. Sokola Let
3. Besmrtan
4. Aurora
5. Wine Of My Veins
6. Tron
7. Pogled
8. U Prah Pretvoriće Se Kamen
9. Dying Battlefields

Komentari