Muzika ide linijom između death i grind metala, ali u nekom svom fazonu.

  • Žanr: Death / Grind Metal
  • Izdavač: Doomsday, 2004.
  • Web: –
  • Piše: Darko Živković

Evo i trećeg albuma grupe Cobi’s Death, koja već nekoliko godina egzistira u Nišu. Prošla recenzija koju sam pisao za ovaj bend je bila mnogo negativna, jer je muzika koju su predstavljali kao svoju bila „maznuta“ od grupe Fear Factory. Zato je i produkcija bila kristalno čista što ovoga puta, svakako nije slučaj.

Cobi’s Death je na novom albumu (koji sam dobio sa malim zakašnjenjem) najzad odlučio da „zasvira“ i sve pohvale za to. Muzika uopšte nije loša iako je produkcija pomalo garažna. Bubanj je „naoštren“ i možemo ga čuti u raznim ritmovima, dok je bas gitara na „grindcore“ distorziji što je sasvim uobičajeno za bendove ovakvog stila. Vokal je prepoznatljiv tj. isti kao i na prethodnim ostvarenjima. Muzika ide linijom između death i grind metala, ali u nekom svom fazonu. Što se tiče tekstova, oni su i dalje politički obojeni sa jasnim porukama protiv DOS vladavine koja je već otišla sa vlasti (otišla ili opet došla?), pa sam zato i spomenuo da je album stigao sa malim zakašnjenjem.

Na albumu se nalazi i jedna numera na srpskom jeziku koja zvuči pomalo smešno, ali nema veze. Sve pohvale i za cover art na kojem se nalazi bivši premijer Srbije, Zoran Živković (prezimena su nam ista, ali nismo u srodstvu!) sa glavom u pisoaru. Zanimljivo zamišljeno! Što se tiče postave, na albumu su potpisani Nelle i Gary Bramil, a da li im je neko pomagao ili svirao neki od instrumenata, nije naznačeno. CD sadrži kolor booklet sa kompletnim tekstovima.

Sve u svemu, nije loše, ali može i bolje.

Spisak pesama:

1. Post Mortem
2. Pissed Off…
3. P.M. Rest In Hell
4. Brain Dead
5. Propaganda Holocaust
6. Police Mind
7. Fuck The Culture
8. Legion Of Death
9. Never Reborn
10. Nosy Justice
11. P.M. Pig
12. Criminal Community (Mafia Still Rules)
13.Just Lost
14. Pad Srbije

Komentari