Album je veoma hitičan, prihvatljiv na prvo slušanje, i sigurno da će naći put do svih fanova melodičnijeg metal zvuka
  • Žanr: Melodic Black Metal
  • Izdavač: One Records, 2004.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Hetera (ex Spirit of Destruction) je po mom mišljenju, veliko iznenađenje na srpskoj sceni u novijem periodu. Još od doba prvih demo snimaka osetio se potencijal, ali nisam očekivao ovakvu brzinu u radu, te snimanje i objavljivanje veoma kvalitetnog materijala u rekordnom roku. Ako još dodamo da je bend i više nego uverljiv pri živim nastupima, zaključak je da smo dobili ozbiljan bend na koga i te kako može da se računa u budućnosti.

Sa one strane je znači, album prvenac benda, snimljen u Smederevu, studiju Paradox. Devet pesama, plus Intro i Outro pokazuju šta je to što bend želi. A to je moderan, veoma melodičan black metal, sa odličnim deonicama na klavijaturama (koje bih pohvalio kao najjače oružje benda), growl/scream vokalima, garažnim zvukom gitara, koje u sklopu sa moderno rešenim klavijaturama stvaraju jedinstvenu atmosferu. Tekstovi su na srpskom jeziku, i odlično se uklapaju na samu muziku.

Album je veoma hitičan, prihvatljiv na prvo slušanje, i sigurno da će naći put do svih fanova melodičnijeg metal zvuka. Sve pohvale za ovaj rad!

Hetera – Sa one strane spisak pesama:

1. Intro
2. U noći punog meseca
3. Smrt Boroa
4. Gorki otrov
5. Epitaf
6. Lavirint
7. Sa one strane
8. Vetar balkanski
9. Horde zla
10. Uspomene
11. Outro

Komentari