Srpski metal album koji svaki fan te muzike mora da ima u kolekciji!

Došli smo do poslednjeg reizdanja kad je ovaj smederevski death metal sastav u pitanju. Through the Labyrinths… je po mnogima najbolje Psychoparadox ostvarenje. Ovaj album je snimljen davne 1996, u pitanju je i ovoga puta studio Češnjak, gde je bend snimio sva tri svoja albuma. Baš kao i ostali, ni ovaj album nije dobio potrebnu pažnju u proteklom periodu, ali neke stvari konačno dolaze na svoje mesto…

Melodic death metal švedske škole je ono što je bend u to vreme radio. „Like a Forever Reanimated Flame“ je pesma koja otvara, i ujedno najbolje opisuje šta je to što bend želi. Brze gitare, kec ritmovi, režeći vokal… Once Live that way… Lives Forever! Svi se sećamo te rečenice! Album je pun akustičnih delova, naracija, koji osvežavaju materijal, dodajući mu potreban progressive dodir.

Nemam puno šta da kažem za ovo izdanje, a da nije poznato. Srpski metal album koji svaki fan te muzike mora da ima u kolekciji! Pesma „Through the Land of Honour“ je svoje mesto našla i na albumu koji je izašao posle ovoga – Apeironu, dok je „The Silence Will Keep on Lasting“ ponuđena u dve verzije, sa Srđanom na vokalima, i sa Ivanom.

Nakon sva tri (zaslužena) reizdanja, mislim da je vreme da bend počne sa pripremom novog albuma, da vidimo gde će put dalje da ih vodi.

Psychoparadox – Through the Labyrinths of Sleeping Galaxy spisak pesama:

1. Like a Forever Reanimated Flame
2. Words are Cold
3. The Sky Invites Me
4. The Silence Will Keep on Lasting
5. Where the Sun is Just a Star
6. Disappearing Time Dream
7. My Battle. My Life
8. In My Darkest Dream
9. Through the Land of Honour
10. The Ancestors of the Moon
11. The Silence Will Keep on Lasting*

Komentari