Sve pesme su urađene sasvim solidno, mračne su i atmosferične

  • Žanr: Atmospheric / Experimental Doom / Death Metal
  • Izdavač: Metalopolis Promotion, 2004.
  • Web: Musaka.cjb.net
  • Piše: Nebojša Lakić

Boris Todorović, urednik Scissors Webzinea, trenutno lociran u Australiji, nastavlja rad sa svojim projektom Musaka. Polemike oko imena mogu da se vode, ali naposletku, strancima je i tako i ovako svejedno, pa verujem da im sama reč zvuči mistično.

Ancient Memories je podeljen u tri dela (1st Memory, 2nd Memory i 3rd Memory), ukupno osam pesama, plus dva bonusa sa prvog mini LPa (…Of a Moment). Omot zaista fino izgleda, a štampan je i buklet sa tekstovima. Produkcija je i dalje rad kompjutera, bubanj je, kao i bas i klavijature – programiran/semplovan. Gitara zvuči sirovo, growl vokal se uklapa u zvučni kolorit… Sve pesme su urađene sasvim solidno, mračne su i atmosferične, a najduža je prva, ‘ce Crystals (10 minuta). Rad klavijatura je zaista za pohvalu, zvuče moderno, a nenametljivo.

Sve u svemu, jedan zanimljiv home-made materijal, koji bi sigurno mnogo jače odzvonio scenom kada bi postojali uslovi da se sve ponovo snimi u pravom studiju, sa kompletnom postavom. Izdanje je nabavljivo preko kontakta iznad.

Spisak pesama:

1st Memory – Everlasting Awakening in the Morning
1. Ice Crystals
2. Smell of the Burning Flesh (Butterfly’s Crystals)
3. Path…
2nd Memory – Without Vultures
4. Ancient Ruins
5. Ancient Memories
6. A walk towards Black Spring
3rd Memory
7. Last Drop (Rebirth)
8. …With Lonely Voices (Outro)
9. …Of A Moment (Bonus)
10. Awakening of the Death (Bonus)

Komentari