U njihovoj muzici možete čuti nekoliko različitih kombinacija, mada je osnova thrash metal + hc, ali ima malo upliva i nu metala

  • Žanr: Thrash / Core Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2004.
  • Web: Strikeback.tk
  • Piše: Darko Živković

Prosto je neverovatno koliko je ovaj sastav napredovao od snimanja poslednjeg demo snimka. Eto šta redovno vežbanje učini. Strikeback trenutno snima debi album i kroz ovaj promo CD žele čisto da naglase o kakvom će se albumu raditi, a ja zaista verujem da će biti dobar. Malo je ovakvih bendova kod nas (Rapid Force, Noiserespond, Punished), ali očigledno je da se naši bendovi polako okreću ka tom američkom načinu razmišljanja. Ne znam zašto bi ovakvi bendovi loše prolazili ovde kad svi znamo da su bendovi kao Pantera, Machine Head, Sepultura, Biohazard itekako popularni i nezaobilazni u kolekciji svakog metalca. Uh… Gde sam ja krenuo sa ovom pričom… Da se vratimo na Strikeback.

Ove tri pesme su zaista slušljive i odišu energijom kakvu možemo čuti u albumima/koncertima gore pomenutih sastava. U njihovoj muzici možete čuti nekoliko različitih kombinacija, mada je osnova thrash metal + hc, ali ima malo upliva i nu metala, naravno, ne onog kakav skrnave Limp Park i Linkin Bizkit, nego nešto tipa Soulfly. Znam da mnogi ne vole ove kombinacije, ali ovo zaista mnogo više vuče na metal. Vokala na albumu se prihvatio Drnje (ex-Enjoy Sarma) i to je jedan veliki plus za ovaj bend. Njegov vokal je apsolutno jedinstven i moćan, kako studijski tako i uživo. Što se same produkcije tiče, ona je zadovoljavajuća, jer koliko znam, ovo je snimano u kućnom studiju. Na promo CD-u se nalaze i slike, tekstovi i biografija, što je zaista bitno za promociju benda.

Nadam se da sam vam bar malo zagolicao maštu i da ćete nabaviti album kada bude bio završen. Ako ste voleli Enjoy Sarmu (gde su ti ljudi?) zgotivićete i Strikeback, sigurno!

Spisak pesama:

1. I Don’t Wanna Die
2. I Still Exist
3. Mortal Creation

Komentari