Defilement uživo jako dobro zvuči, što će pokazati i inostranoj publici, jer će uskoro nastupiti kao predgrupa bendu Vader u Bukureštu

  • Žanr: Brutal Death Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2004.
  • Web: –
  • Piše: Darko Živković

Ovaj sastav se u poslednje vreme dosta pominje na našoj underground sceni. Posle nekoliko odličnih koncerata (prisustvovao sam na skoro svim), Defilement je poželeo da svoju viziju brutalnog death metala proširi još više, te su snimili jedan promotivni demo snimak koji nije baš najbolje ispao. Iako je materijal zabeležen u studiju „Positive“, bend nije koristio studijsku opremu nego svoju i krajnji rezultat je, ponavljam, ispao loše. Vokal se jako slabo čuje, a ako hoćete da slušate death metal, zna se šta se mora čuti jasno. I glasno!

Što se tiče same priče koju Defilement hoće da ispriča, ovo je definitivno za fanove bendova kao što su Cannibal Corpse ili Morbid Angel. Muzika je veoma čvrsta i brza, ali ponekad ulete i neki clean delovi. Vokal je uglavnom growl, mada Tara (pevač, normalno) koristi i scream, koji se kako sam čuo, nikako ne sviđa ostalima iz benda. Bubanj je ono što mi se posebno dopada kod ovog benda, jer je konstantno na „zakucavanju“ i nosi celu priču. Defilement uživo jako dobro zvuči, što će pokazati i inostranoj publici, jer će uskoro nastupiti kao predgrupa bendu Vader u Bukureštu.

Novi demo je u planu, pa ovaj možete zaboraviti, jer se putem njega ne može steći prava slika o bendu.

Spisak pesama:

1. Hatred Of The Tormented
2. Necrothedral
3. Morbid
4. Flesh Eaten & Bones Broken
5. Pagan’s War
6. Defilement
7. Perserved Zombie Head
8. Sekira

Komentari