Pored metala, ovde ima i elemenata rock muzike, pa će materijal verovatno biti zanimljiv i starijim slušaocima žestokog zvuka

  • Žanr: Power / Heavy Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2004.
  • Web: Midgard.co.sr
  • Piše: Darko Živković

Ovaj sastav iz Šapca, postoji već priličan niz godina. Ranije su svirali neku vrstu thrash metala i zabeležili nekoliko demo snimaka koji i nisu baš nešto bili rašireni po zemlji. Ipak, ovaj novi Midgard ne liči baš nešto preterano na rane radove benda.

Promo sadrži tri numere koje će se pojaviti na debi albumu, koji će objaviti kuća koja inače i objavljuje bendove sličnog usmerenja, One Records iz Beograda. Album je sniman u studiju Paradox, pa možete pretpostaviti kakva je produkcija, sasvim solidna. Što se tiče muzičkog pravca, mene je ovo na neki način podsetilo na Alogiu, a možda još više na Hexagram. Znači, slušljivi i melodični heavy/power zvuk sa tekstovima na srpskom jeziku. U stvari, prve dve numere su na našem, a treća je na engleskom, verovatno za strano tržište. Još jedna zanimljiva stvar je da je boja glasa Vladimira, slična Nikolinoj (Alogia) pa eto još jedne paralele sa pomenutim bendom. Pored metala, ovde ima i elemenata rock muzike, pa će materijal verovatno biti zanimljiv i starijim slušaocima žestokog zvuka. Kao specijalni gosti, na albumu se pojavljuju Vladimir Đedović (koji je odradio klavijature), Nemanja Plazinić i Branislav Dabić (prateći vokali).

Album je već u prodaji i to je prilika da saznate šta se krije na ostatku materijala. Sasvim solidno!

Spisak pesama:

1. Poslednja
2. Da Li Znaš
3. Salvation

Komentari