Sačuvana je živa atmosfera, zvuk je adekvatan i nije prepeglan u studiju, tako da je audio i vizuelni događaj potpun, i apsolutno odgovara sastavu kakav je Kraljevski Apartman

  • Žanr: Heavy Metal / Hard Rock
  • Izdavač: Rock Express Records, 2005.
  • Web: Kraljevski-apartman.com
  • Piše: Nebojša Lakić

Najveći srpski hard’n’heavy bend, Kraljevski Apartman, adekvatno je obeležio desetu godišnjicu rada. DVD izdanje. Prvo hard rock/metal DVD izdanje u Srbiji, kako ga izdavač reklamira.

Da pređem odmah na stvar – ključan deo DVDa je koncert održan 5.marta tekuće godine u beogradskom SKCu. 17 hitova benda zabeleženo je sa 5 kamera. Osim činjenice da sam pristustvovao ovom koncertu, pa čak i svirao to veče (sa svojim bendom), i da je to bio jedan veliki događaj i strašno moćan koncert, prijatno sam iznenađen konačnim rezultatom, tj. kako je to sve preneseno na ovaj medij. Sačuvana je živa atmosfera, zvuk je adekvatan i nije prepeglan u studiju, tako da je audio i vizuelni događaj potpun, i apsolutno odgovara sastavu kakav je Kraljevski Apartman. Odavno je poznato da je KA koncertni bend, a zaista su retki (ekstremno retki!) domaći sastavi koji imaju bolju podršku publike! Tako i ovde, pred punom velikom salom SKCa, povezanost benda i publike za svaku je pohvalu. Dalje, na DVDu se nalaze tri spota – Misterija, Ranjena Zver i najsvežiji Ruka Pravde i dokumentarac/intervju sa bitnim ljudima za položaj grupe – Borom Čorbom, Banetom Loknerom, Olgom Kepčijom i Vladom Džetom, uz komentare celog benda. DVD dostojan velikog benda.

10 Godina sa Vama je kruna dosadašnje uspešne karijere, a meni ostaje da im poželim sve najbolje u daljem radu. Sastavi poput ovog dragoceni su u današnje vreme.

Spisak pesama:

Live SKC, 5.3.2005.

1. Gradski Ratnici
2. Mračan Grad
3. Za Ljubav Ne Treba Da Moliš
4. Slomljeno Srce
5. Ne Verujem u Lažne Anđele
6. Ne Traži Đavola
7. Ruka Pravde
8. Dao Sam Sve od Sebe
9. Izaberi Jedan Put
10. U Lavirintu Sedam Greha
11. Ranjena Zver
12. Sve Su Noći Iste
13. Dama iz Kraljevskog Apartmana
14. Jesen
15. Nikad se ne Predajem
16. Posle Oluje (Javi Se)
17. Long Live Rock’n’Roll

Dokumentarac i video sekcija:

1. Misterija
2. Ranjena Zver
3. Ruka Pravde

Komentari