Ovo je metal album od početka do kraja, bez preteranog filozofiranja

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: Samoizdanje, 2005.
  • Web: Returnofazazel.net
  • Piše: Nebojša Lakić

Već neko vreme otežem sa ovom recenzijom, da bih baš u momentu kad sam konačno seo da je napišem, dobio informaciju da Azazel prestaje sa radom. Eh… Naravno, sigurno da su ljudi dobro promislili pre nego što su se odlučili na takav potez, i da su imali dobre razloge za tako nešto. Meni ostaje da završim recenziju za prvi (i dakle poslednji) dugosvirajući album benda.

Na-Amah je objavljen u samostalnoj varijanti, ali neka vas to ne brine, jer izgleda veoma profi. Dizajn omota i buklet su odlični, i ako tome pridodamo 44 minute dobre svirke, pohvala neće izostati. Thrash metal sa konstantnim death metal uplivima (Kreator meets Death), sa dosta melodičnih delova, odličnih gitarskih rifova, koji su dosta dobro istaknuti produkcijom. Ovo je metal album od početka do kraja, bez preteranog filozofiranja. Materijal za svakog fana pomenutih žanrova, ona vrsta metala koja je najbolja za konstantno headbangovanje na svirkama.

Četiri pesme su se mogle čuti i na prošlom snimku, dok je ostatak materijala svež. Ponegde između death/thrash granatiranja može da se čuje i par akustičnih delova (Voice of the Soul u Azazel pakovanju, pogotovo u naslovnom instrumentalu). I tu bi bio kraj priče. Kontakt je iznad, pa apelujem da nabavite ovo, jer popravnog ovaj put nema. Srećno članovima u budućim avanturama.

Spisak pesama:

1. Of Guiding Lights
2. The Fall
3. Legacy of Cain
4. To My God
5. Time Will Tell
6. Azazel
7. Butterfly Tree
8. Ex Libris
9. The Censor
10. To My God 2
11. Law
12. Na-Amah

Komentari