Ritam Nereda je odavno etabliran kao jedan od najbeskompromisnijih domaćih sastava svih vremena i tu govora i neke preterane filozofije nema. Sečica nije istupela nimalo, te na Novom dobu ne možete biti preterano iznenađeni

Prošlo je osam godina od poslednjeg albuma veterana domaće scene. Ako mene pitate i previše. No, kako bilo, 36 godina konstantne borbe stalo je u skoro 28 minuta na Novom dobu, devetom studijskom albumu.

Ritam Nereda je odavno etabliran kao jedan od najbeskompromisnijih domaćih sastava svih vremena i tu govora i neke preterane filozofije nema. Sečica nije istupela nimalo, te na Novom dobu ne možete biti preterano iznenađeni. Sve mi se više čini da je ovo zapravo jedan „best of“. Tu su brzina, žestina, direktnost i sve ono na šta smo navikli, ali tu su i sporije pesme u kojima se RN odlično snalazi godinama unazad („Čast“, „Bez tebe“, „Strah“, „Plam“). Ovde se nalaze i budući koncertni favoriti poput „Lomi“, „Novo doba“ i „Greška“. Posebno mi je drago da je bend uvrstio i „Zastave“, zasebni singl koji je izašao nešto ranije i koji je već duže vreme u redovnoj setlisti.

Ritam Nereda album 2023

Iako je sa bendom već godinama, na ovom albumu zvanično je debitovao i gitarista Kića koji je na kultnom Zvuci bola svirao bas gitaru. Solaže na kakve su mnogi navikli ovde nema ali to zapravno ni malo ne umanjuje njegov doprinos i stil. Bobanovi tekstovi su lični, ali kao i uvek direktni, noseći jaku i pre svega jasnu poruku. Produkcija i zvuk su na vrhunskom nivou (snimano u Mostaru i Novom Sadu) a ako na to dodamo i vrlo atraktivan omot, nije ni čudo da je upravo Novo doba izabrano kao srpsko Record Store Day izdanje (CD/LP).

Ritam Nereda će, kako to industrija i nalaže, ove godine biti koncertno vrlo aktivan te ne propustite da čujete i neke od ovih pesama uživo uz naravno vanvremenske hitove koje prate ovu (i dalje) nezaustavljivu novosadsku atrakciju.

Ritam Nereda – Novo doba spisak pesama:

1. Čast
2. Novo doba
3. Greška
4. Bez tebe
5. Lomi
6. Strah
7. Broj
8. Plam
9. Zastave (New Age Mix)

Ritam Nereda - Novo doba
Produkcija93%
Originalnost81%
Vizuelni identitet96%
Uverljivost89%
90%Finalni utisak

Komentari