Svirka je u melodic prog maniru, i zvuči zaista prijatno

  • Žanr: Melodic Prog Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2005.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Mladi bend Nightfall obznanjuje svoje postojanje iz prestonice, a nastao je kao projekat Slobodana Stošića, gitariste, kompozitora, tekstopisca, producenta (čovek ima jedan solo album iza sebe „Snaga Koja Boli, Snaga Koja Leči“, ako je neko imao prilike čuti). Problemi sa postavom su ono što ih prati od samih početaka, pa trenutno nisam siguran ni ko je još u bendu.

Da se fokusiramo na ovaj disk – intro, četiri pesme i outro instrumental. Svirka je u melodic prog maniru, i zvuči zaista prijatno. Klavijature i gitare su precizne, čiste i lepo se čuju, dok je bubanj programiran (boljka ovih prostora), a pevač… Nikako se ne uklapa na ovu muziku. Glas jeste solidan, ali više u nekakvom rock maniru (preciznije, zvuči nekako nezainteresovano i monotono), dok za svirku koja se čuje, treba mnogo ubedljiviji i viši glas. A pesme su interesantne, od početka do kraja (a završni instrumental razbija!).

Nadam se da ste u međuvremenu proverili Acid Rain (imate i recenziju i info na sajtu), pa uz njih, Nightfall je potencijal koji kad bi se ostvario na pravi način (kompletna postava benda, bolji pevač, jača produkcija – u oba slučaja), bilo bi razloga za veselje. Do tad, proverite ovaj demo (može da se skine i na download.com), podržite ih, jer je odavno vreme da se neko pridruži Alogiji na pravi način, a možda su to baš ova dva sastava.

Spisak pesama:

1. Fantazma
2. Drukčije Nije Moglo Da se Desi
3. U Svemu
4. Možda Baš Sada
5. Gde Se Vraćam Uvek
6. Svi Odlaze…

Komentari