Petnaest minuta žestokog metalcore zvuka u najmodernijoj varijanti

  • Žanr: Metalcore
  • Izdavač: Demo CD, 2005.
  • Web: –
  • Piše: Darko Živković

U poslednje vreme mi često u ruke „padaju“ snimci domaćih metalcore bendova. Izgleda da je ovaj pravac pustio poprilično duge korene u našoj zemlji.

Roundabout je bend koji egzistira u Zrenjaninu i njihov rad pratim od samog početka. Kada sam pre par godina dobio njihov prvi studijski snimak, slatko sam se nasmejao i pomislio – ne hvala! Ipak, ovaj bend je toliko napredovao da je to zaista neverovatno! Doduše, promenila se i postava, ali je jezgro benda: Mladen (vokal), Ivan (gitara) ipak ostalo na okupu. Ovo je novi demo, inače četvrti po redu i mogu reći da je materijal i više nego dovoljan za ozbiljniju promociju benda, koja je napokon počela da radi kako treba (Hit 202, Zaječarska gitarijada…).

Šta reći o samom materijalu? Petnaest minuta žestokog metalcore zvuka u najmodernijoj varijanti. Bend me dosta podseća na pionire ovakvog zvuka kod nas, Overdrive, s tim da Roundabout koristi malo jače distorzije. Kad smo već kod Overdrivea, na prvoj numeri gostuje njihov pevač Čvare i pesma „Shut Up“ je apsolutni koncertni hit. Produkcija je sasvim zadovoljavajuća, baš kakva i treba da bude za ovako nešto.

Spisak pesama:

1. Shut Up (feat. Chvare of Overdrive)
2. Shoot To Kill
3. Alive
4. The Last

Komentari