Slipknot, Fear Factory, Deftones – samo su neki od bendova koje možete pronaći ovde, ali na Tiarah način

  • Žanr: Modern / Nu Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2005.
  • Web: Tiarahonline.com
  • Piše: Darko Živković

Da odmah razjasnim nešto. Ovo nije klasičan demo materijal, već jednostavno skupina pesama koje je ovaj bend do sada snimio. Iako oni nisu baš nešto zadovoljni snimcima, ja ipak ne delim takvo mišljenje, jer je realizacija istih na veoma zavidnom nivou za razliku od mnogih domaćih bendova.

Malo o bendu: Tiarah je sastav iz Sente, koji je od skoro počeo da funkcionise, a do sada su imali i nekoliko stvarno zapaženih koncerata. Ja sam prisustvovao nastupu u Bečeju i još tada sam ostao bez teksta. Namamili su me na prvo slušanje. Ne bih da ispadnem ne fer prema ostalima, ali ono što se posebno izdvaja u ovom bendu jeste pevač – Marjan Mijić, inače Nikolin stariji burazer koga verovatno poznajete iz benda Alogia. Ovo nije nikakva reklama za Tiarah, zasigurno se neće šlepati na tu foru što su oni braća i sl.

Što se tiče muzike, stvarno ju je teško okarakterisati, ali recimo da bih ja ovaj bend potpisao za Roadrunner Records. Znači, dosta moderna muzika sa clean/growl vokalima koji su neverovatno slušljivi. I pamtljivi! Slipknot, Fear Factory, Deftones – samo su neki od bendova koje možete pronaći ovde, ali na Tiarah način. Što bi kolega Nebojša rekao, možda je nu, možda nije. Preporučujem da poslušate „Turn Away“. Numeru „Sorry“ je otpevao već pomenuti Nikola i eto odlične prilike da čujete kako se on snalazi u ovakvoj muzici!

Drago mi je da se pojavio i jedan ovakav bend kod nas. Očekuje se i snimanje full albuma u skorije vreme.

Spisak pesama:

1. Frozen
2. Summertime
3. Turn Away
4. Sorry
5. Just
6. True Blue

Komentari