U svakom slučaju, ovo je malo materijala da bi se mogla steći ukupna slika oko toga šta bend želi, pogotovo što se prva pesma mnogo razlikuje od ostale dve

  • Žanr: Black / Atmospheric Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2005.
  • Web: Esgaroth.org
  • Piše: Nebojša Lakić

Ovaj sastav je pretežno nepoznat na srpskoj metal sceni, a razlog tome je što su relativno skoro krenuli sa ozbiljnijim radom. Ovaj CD je prvi materijal zabeležen sa njihove strane. Tri pesme, od kojih jedino prva može da nagovesti u kom pravcu će bend dalje da se kreće, kao i kako će prvi album da zvuči u nekoj, kako kažu momci iz benda, bližoj budućnosti.

„Zeus“ je pesma koju bi nabolje opisali poređenjem sa soundtrackovima pojedinih epskih filmskih spektaklova (tipa Conan The Barbarian), u spoju sa sličnim bendovima te vrste (tipa Summoning). U svakom slučaju, osveženje za ove prostore. Produkcija je solidna, i zbog toga što pesmom dominiraju klavijature, horovi, a gitare su stavljene u pozadinu. Sledeće dve pesme datiraju iz doba dok se bend zvao Franconian Frost, i u pitanju su old school orijentisane black metal numere. Produkcija je solidna za demo snimak, gde se uvek može naći mnogo mana u produkciji. U svakom slučaju, ovo je malo materijala da bi se mogla steći ukupna slika oko toga šta bend želi, pogotovo što se prva pesma mnogo razlikuje od ostale dve.

Bend je krenuo sa live nastupima, pa iskoristite priliku da ih vidite ako vam se ukaže.

Spisak pesama:

1. Zeus
2. Ancient Raven God
3. Dragon of Erebor

Komentari