Sve ovo ukupno poprilično je u toku sa vremenom, ako nije i ispred njega

  • Žanr: Modern Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2005.
  • Web: Decontrolled.com
  • Piše: Nebojša Lakić

Demo bend iz BG-a koji radi od leta 2003., broji sledeće članove: Marko Tica – vokali, gitare, bas, bubanj, klavijature (moglo bi se reći da Marku niko više nije ni trebao da završi ovaj snimak), Marko Protić – gitare, Aleksandar Vučetić – vokali i Pavle Lekić – vokali.

Tri pesme su na ovom snimku, solidne produkcije s obzirom da je demo u pitanju. Naslovna pesma ga i otvara, gde u startu imam problem sa žanrom koji ovi momci sviraju. Modern metal ne govori mnogo toga, ali teško je reći preciznije. Nu metal možda, možda i ne. Međutim, ono što je bitno je da je pesma odlična, a i solo u sredini odsviran od strane Dušana Andrijaševića (Draconic), takođe je za pohvalu. Pored ove, tu su i pesme „Nameless“ i „Alt+F4=Esc“. U drugoj čujemo i growl vokale, a sve ovo ukupno poprilično je u toku sa vremenom, ako nije i ispred njega. Naravno, žanr poput ovoga zahteva kristalnu produkciju, pa ostaje da se vidi kako će se Decontrolled izboriti sa tim.

Nesumnjivo najbolji domaći demo koji sam čuo u poslednje vreme (uz Acid Rain). Bilo bi odlično videti ovo i uživo, međutim bend traži neke članove, pa ako ima zainteresovanih, javite im se.

Spisak pesama:

1. Unleashed
2. Nameless
3. Alt+F4=Esc

Komentari