Mor peva na srpskom jeziku, shvatili ste to i iz naziva pesama, razgovetnim blackish vokalom, dok su ostali instrumenti u skladu sa žanrom

Duže vreme nisam bio u prilici da čujem ništa vezano za ove beogradske black metalce. Tačnije, zadnji put sam ih gledao live polovinom 2004. u Domu omladine BG, gde su zvučali sasvim obećavajuće. Šta su od tada do danas radili, nemam pojma, ali to je manje bitno.

U Spoznaji je njihovo najsvežije izdanje, a četiri pesme su na njemu: Prozračno Sivilo Opasuje Svet, Crni Pakao, U Spoznaji je Očaj i Korenje Zla. Forgotten Wisdom je francuska UG etiketa, koja je momcima objavila kasetnu verziju ovog zvučnog zapisa, i limitirala ga na 257 kopija. Mor peva na srpskom jeziku, shvatili ste to i iz naziva pesama, razgovetnim blackish vokalom, dok su ostali instrumenti u skladu sa žanrom, gitare zuje, kec ritmovi uglavnom, a klavijature se samo povremeno oglase. Sasvim su OK ove pesme, old school black metal, neki bi možda rekli out of date, ali siguran sam da postoje oni koji će ovako nešto pozdraviti. Cover nije baš tipičan za black metal prilike, ono što se vidi izgleda kao da je pijani svat prilegao pod drvo malo da odmori od celodnevne svadbe. Tekstovi su ispisani ćirilicom, što je lepo.

Ne znam koliko primeraka ove kasete je dostupno kod nas, ali ne košta vas puno da se raspitate na gore napisanim adresama, i što da ne, eventualno podržite Mor klan kupovinom ovog izdanja.

Spisak pesama:

1. Prozračno Sivilo Opasuje Svet
2. Crni Pakao
3. U Spoznaji je Očaj
4. Korenje Zla

Komentari