Ko voli My Dying Bride ili Mourning Beloveth, ovo nikako ne treba da propusti, što ne znači da ostali ne trebaju poslušati i uvideti da se može kad se hoće

Konačno! Već sam i zaboravio da debi album sastava Tales of Dark treba da se pojavi na tržištu. Čekalo se dugo, ali je rezultat više nego odličan! Tales of Dark je zasigurno snimio najkvalitetniji doom metal album na našim prostorima.

Produkcije se ne bi postideo nijedan svetski bend, iako je zabeležena u totalnom nepoznatom studiju Dream (Bački Maglić), koji više ni ne funkcioniše, ako se ne varam. Naravno, sve pohvale Davoru (klavijature) za postprodukciju. Bilo je priče da će album biti objavljen za Rock Express Records, ali ne čudi što je od toga ispalo jedno veliko ništa. Međutim, Tales of Dark nije odustao i izdavač je pronađen u bratskoj nam Rusiji, koja nije omašila kvalitet našeg benda.

Tales of Dark je zasigurno snimio najkvalitetniji doom metal album na našim prostorima

Šest numera, sat vremena depresivnog dooma (primetni uplivi i death/black/gothic metala), sa ženskim (kristalno čistim – The Gathering like) i muškim (growl/scream/clean) vokalima. Ko voli My Dying Bride ili Mourning Beloveth, ovo nikako ne treba da propusti, što ne znači da ostali ne trebaju poslušati i uvideti da se može kad se hoće… Promo CD sadrži i video spot za numeru Of Grandiose Fevers And Passion Arcane, koji je takođe jedan od najkvalitetnijih u našoj zemlji.

Ne znam, za Tales of Dark imam samo reči hvale, što su i zaslužili. Originalne diskove možete naručiti od samog benda. DOOM OR BE DOOMED!

Tales of Dark – Fragile Monuments spisak pesama:

1. Via Descendens
2. Mephistorium
3. Of Grandiose Fevers And Passion Arcane
4. Luciferian Elegy
5. Towering Grief Behemoth
6. Serpent Wisdom

Komentari