Ovaj disk je idealna prilika za upoznavanje sa svirkom i ideologijom ova dva benda

  • Žanr: Black Metal – Black / Thrash Metal
  • Izdavač: Grom Records, 2006.
  • Web: Gromrecords.com
  • Piše: Nebojša Lakić

Prvi srpski metal split CD potpisuje Grom Records, kojem je ovo treće izdanje do sada (pre su objavljeni srpski Oksanat i norveški Beastcraft). Oba benda su poznata domaćoj publici: Posmrtna Liturgija je predstavljena sa snimkom simpatično nazvanim Od Zla Oca i Još Gore Majke, koji je kružio domaćim undergroundom proteklih par godina. Sastav je iz Rume, a sviraju sirovi hladni black metal ala Immortal. Vremenom su se dokazali na koncertima po Srbiji i Hrvatskoj (Vukovar).

Drugi bend na disku je novosadski patriotski black/thrash metal sastav Wolf’s Hunger, sa drugim po redu snimkom Zemlja Moja u Plamenu Je…, koji je relativno svež, i možda još uvek nedovoljno poznat domaćoj publici. Sa druge strane, bend je radio i radi na sopstvenoj promociji svirajući po Srbiji (Exit fest npr.) i Rep. Srpskoj (Banja Luka). Wolf’s Hunger je jedan od kvalitetnijih bendova na domaćoj sceni trenutno, što je jasno vidljivo na koncertima, a i prilikom preslušavanja materijala. Najavljen je full-length album ovoga benda u skorijem vremenskom periodu.

Grom Records se zaista potrudio sa ovim izdanjem; ovaj disk je idealna prilika za upoznavanje sa svirkom i ideologijom ova dva benda, prati ga i efektan b/w buklet u potpunom UG duhu, kao i press letter sa detaljnim podacima (cenovnik, biografije bendova, info, marketinški podaci), što je novina u domaćem izdavaštvu, a to su naravno neophodne stvari za ozbiljno bavljenje tim poslom.

Spisak pesama:

1. Posmrtna Liturgija – Senke Prošlosti
2. Posmrtna Liturgija – Demons From the Past
3. Posmrtna Liturgija – Northern Winds
4. Posmrtna Liturgija – Unseen Horizons
5. Posmrtna Liturgija – Realms of Eternal Snow
6. Posmrtna Liturgija – Where Winter Spreads Its Rage
7. Posmrtna Liturgija – Woods
8. Wolf’s Hunger – Heil Perun Heil
9. Wolf’s Hunger – Fuck the Peace
10. Wolf’s Hunger – United By the Hammer of Svarog
11. Wolf’s Hunger – Great Serbia
12. Wolf’s Hunger – Krv Moja Srpska
13. Wolf’s Hunger – Zemlja Moja u Plamenu Je…

Komentari