Ovaj album je inspirisan raznim thrash velikanima, npr. ranijim Anthraxom, Metallicom, Annihilatorom…

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: Fresh Blood Records, 2006.
  • Web: Officialflush.com
  • Piše: Nebojša Lakić

Iskren da budem, ovo mi je prvi susret sa ovim beogradskim thrash metal bendom. Hoću reći, nisam imao priliku da ih vidim uživo do sada, dok je Piece of Hell njihov prvi dugosvirajući album, objavljen za Rock Express podetiketu Fresh Blood Records, koja će biti orijentisana ka objavljivanju debi albuma domaćih bendova.

Snimanje i objavjlivanje albuma momci su dobili zahvaljujući pobedi na Demo Masters turniru 2005. godine (koji organizuje radio BGD202, ili preciznije, Vlada Džet i Olga Kepčija). Ovih osam pesama snimljeno je u studiju Kazablanka, što govori da je produkciju potpisao Dadi Stojanović. Dizajn omota/buklet i fotografije uradio je Jakša Vlahović (Abonos).

Iz „zajebantske“ biografije koju se nalazi na Flush sajtu (officialflush.com) malo toga se može saznati, osim da su u pitanju thrash metalci koji žive za muziku (kako drugačije okarakterisati probu sa bendom i pravljenje pesama dan-dva pred popravni ispit?). Ovaj album je u svakom slučaju inspirisan raznim thrash velikanima, npr. ranijim Anthraxom, Metallicom, Annihilatorom… Ostalo je prostora za popravku (produkcija, clean vokal i naglasak engleskog jezika), ali imajući u vidu da im je ovo prvi album, rezultat je sasvim solidan.

Spisak pesama:

1. Dead End
2. Piece of Hell
3. Black Mattery
4. Midnight Moon
5. Thrash is All Around
6. Air Force
7. Warhead
8. Vengeance

Komentari