Zaista bi bilo lepo da ovaj projekat zaživi na pravi način, i da se steknu uslovi za bolji studio

  • Žanr: Mediaeval / Neo-Folk
  • Izdavač: Promo CD, 2006.
  • Web: Daysofyore.tk
  • Piše: Nebojša Lakić

Days of Yore su specifična pojava na srpskoj sceni, jasno je čim bacite pogled na žanr za koji su se opredelili. Na ovaj ili onaj način egzistiraju od druge polovine 2003. Ne sećam se da sam video najave za njihove koncerte, a razloga može biti više, za početak, na koju binu staviti polu-akustični sastav koji svira ovakvu muziku, a i brojnost publike je upitna. Kako god, još uvek su tu, i radostan sam što imam priliku da vam predstavim njihov prvi disk.

Tri pesme koje su na njemu snimljene su u studiju Les Paul u Beogradu tokom maja meseca 2006. Postava je menjana, a na ovom disku potpisani su Uroš Rajčević (vokali), Vesna Kakaševski (lutnja), Miloje Mojićević (gitare) i Sena Marš (čelo, pomoćni vokali). Ako ste imali priliku da čujete sastave poput V.I.T.R.I.O.L. ili Kinovia, niste daleko od onoga što Days of Yore sviraju, mada bih pomenuo možda i Mizar zbog same specifičnosti vokala. Kakvi su im dalji planovi, zaista ne znam, a dodatne informacije potražite na web adresi iznad. Još jedan podatak, sa pesmom Wheel of the Year uzeli su učešće na kompilaciji mahom sličnih bendova u izdanju Dark Revolution Records, Forgotten Art.

Zaista bi bilo lepo da ovaj projekat zaživi na pravi način, i da se steknu uslovi za bolji studio. Lepota ovakve muzike može se u potpunosti sagledati samo na takav način.

Spisak pesama:

1. Mabon
2. Hymn to the Spirit of Nature
3. Wheel of the Year

Komentari