Ne bi škodilo da se tu i tamo ubace ženski pozadinski ili glavni glasovi, radi kreiranja još konkretnije zvučne slike

  • Žanr: Ambiental / Dark
  • Izdavač: Promo CD, 2006.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Tamerlan je one-man projekat iz prestonice, a njegov idejni tvorac je Timur Iskandarov. Rođen je u Prokopjevsku, sibirskom gradiću, a od 1994. živi u Beogradu, gde završava osnovnu školu i dalje se školuje na muzičkoj gimnaziji. Osnovna zamisao bila je da se istražuje atmosferični black metal (Timur je radio i sa manje poznatim akustičnim black metal bendom iz BGa, Strevloš Zvezdom), ali dolazi do zaokreta, i Tamerlan je danas ambijentalni dark projekat na tragu ranijih radova dobro nam znanog trola Mortiisa.

Ambijentalni zvuci i mračno odsvirane klavijature karakterišu četiri pesme ponuđene na ovom promo disku. Ako sam dobro razumeo, prvo koncertno predstavljanje desilo se na Samhain 06 festu u Beogradu, a dalja promocija odvija se i kroz kompilaciju Forgotten Art u izdanju Dark Revolution Recordsa, koju smo takođe predstavili na našim stranicama. Sa istom izdavačkom kućom dogovoreno je objavljivanje drugog demo snimka početkom 2007. godine, koji će se zvati Full Moon Festival, i ubrzo posle toga očekuje se i prvi album.

Timur je iskusan muzičar jasnih vizija i sa izraženom kreativnošću. Stoga treba očekivati interesantan album. Ne bi škodilo da se tu i tamo ubace ženski pozadinski ili glavni glasovi (među saradnicima u press infou pominju se dve devojke, Somnifera Profunda i Marija, ali se ne čuju na snimku), radi kreiranja još konkretnije zvučne slike, no kako god, ovo što već imamo vredno je svake pažnje, i dođe dobro između svog tog metala koji nas okružuje.

Spisak pesama:

1. Beneath the Moonlight
2. Evocation of Amon (demo)
3. Realm of Depths
4. The Morning Star

Komentari