Absinthe je u početku svirao thrash metal, što se ovde baš oseti. Strukture pesama su zanimljive, rifovi takođe

  • Žanr: Modern/Nu Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2006.
  • Web: Ru-crew.tk
  • Piše: Darko Živković

Bend Absinthe je osnovan aprila 2005. godine u Rumi. Posle samo mesec dana zajedničkog rada, izlaze na tradicionalni Koncert rumskih bendova i odlukom žirija osvajaju prvo mesto. Nakon toga sledi i veliki broj svirki u Rumi i okolnim gradovima sa bendovima Abonos, Rain Delay, Wolf’s Hunger itd. 2006. godine, snimaju svoj prvi demo koji sadži devet pesama. Možda malo previše pesama za demo CD, ali ok.

Što se produkcijske strane tiče, za demo je sasvim pristojno. Muzika? Napisao sam gore da je ovo neka vrsta modernijeg metala, ali ima ovde svega. Absinthe je u početku svirao thrash metal, što se ovde baš oseti. Strukture pesama su zanimljive, rifovi takođe. Ono što se meni ne sviđa je ne korišćenje duple pedale, tako da bubnjar zvuči kao da je iz neke punk grupe. Vokal je zanimljiv, ali na nekim delovima deluje neubedljivo, mada će se to vremenom popraviti. Basista je odličan.

Kompletna slika benda i izdanja je obećavajuća. Ime grupe i dizajn omota (na kome dominira boja – šta mislite kojeg pića?) mi se posebno dopadaju, s tim da naslovna malo podseća na Lacunu Coil, he he he…

Spisak pesama:

1. Abject Poverty
2. Abyss
3. Hypocrite
4. My Way
5. Voiceless
6. Suffer
7. A Wall Between Us
8. Malevolent
9. Safe Underground

Komentari