Gitarska sekcija Through Arta zaslužuje sve pohvale, što nas vodi do zaključka da smo dobili zanimljiv bend koji ima potencijala za znatno više od ovog demo snimka

  • Žanr: Melodic Death Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2006.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Through Art je beogradski modern melodeath metal sastav. Na ovom demo CD-u nalaze se četiri veoma dobre pesme, a kad pominjemo melodeath, švedska škola naravno prva pada na pamet (Dark Tranquillity, In Flames). Impulsive Youth otvara disk, i odmah postaju jasnije dve stvari – prva, ovo je snimak koji dosta dobro zvuči sa produkcijske strane, samo šteta za ritam mašinu, i druga – momci znaju da sviraju, pesme su precizno i tehnički doterane do jednog zavidnog nivoa, s obzirom da je reč o prvom snimku benda (ako sam dobro upućen, biografija nam nije dostavljena). Kada govorimo o vokalima, tu su solidan clean i opak growl, koji je još i najbolje došao do izražaja u pesmi Memento Mori, koja dobrim delom nosi i doom metal atmosferu.

Gitarska sekcija Through Arta zaslužuje sve pohvale, što nas vodi do zaključka da smo dobili zanimljiv bend koji ima potencijala za znatno više od ovog demo snimka. Vreme će pokazati koliko su spremni da žrtvuju zarad jednog ovakvog projekta.

Spisak pesama:

1. Impulsive Youth
2. Memento Mori
3. Torn
4. The Void I Belong To

Komentari