Atmosferični, melodični black metal u Esgaroth verziji zvuči pohvalno, jer bend se ne drži striktno zacrtane forme, već ima povremene „ispade“ ka drugim pravcima koji će im dodati preko potrebnu originalnost

  • Žanr: Melodic Black Metal
  • Izdavač: Samoizdanje, 2006.
  • Web: Esgaroth.org
  • Piše: Nebojša Lakić

Beogradski sastav Esgaroth radi li radi. Lepo je pratiti bend koji za sada samo ide uzlaznom putanjom. Ovaj snimak je rezultat dosadašnjeg rada, teren za isti su pripremali svirajući gomile koncerata (u saradnji sa radijom 202) po Beogradu i šire.

Ovde imamo tri pesme, u stvari intro i dve pesme, a koje su skinute sa predstojećeg albuma, na koji se, nadam se, neće dugo čekati. Studio Paradox (Smederevo) i produkcijski rad braće Branković zaslužuju pohvale ovaj put, jer bih istakao da je završna produkcija adekvatna za stil koji Esgaroth praktikuje. Atmosferični, melodični black metal u Esgaroth verziji zvuči pohvalno, jer bend se ne drži striktno zacrtane forme, već ima povremene „ispade“ ka drugim pravcima koji će im dodati preko potrebnu originalnost. Sve to se ogleda u najboljoj pesmi ovde, Monarchy Divine, u kojoj svašta može da se čuje – od vokala ako počnemo, tu su blackerski screamovi, growlovi, naracije, ali i Emperorski cleanovi, uz odličnu muzičku pratnju i melodije koje ne čujemo svaki dan, pogotovo ne na domaćoj sceni. Na dobre gitariste smo navikli, pa i na bubnjare, ali nema baš mnogo basista ovuda koji dolaze do izražaja (što je velika žalost). Upravo bas linije ovoj pesmi daju znatnu dozu prepoznatljivosti, ma koliko to nekome možda nebitno bilo, ili možda i neprimetno na koncertima.

Pretpostavljam da će momci tražiti izdavača u inostranstvu, jer u postavi imaju čoveka koji ima razvijene inostrane kontakte zahvaljujući radu na Hornburg magazinu između ostalog (uskoro će se pojaviti i Metal Sound magazin, ali o tome kasnije). Srećno im sa tim, naravno.

Spisak pesama:

1. Eon Storm
2. Ravishing the Vultures
3. Monarchy Divine

Komentari