Mogu reći da je ovo u nekom Tragedy, Catharsis ili Children Of Fall fazonu sa primetnim uticajima švedske death metal škole (ništa bez In Flamesa!)

  • Žanr: Metalcore
  • Izdavač: Samoizdanje, 2006.
  • Web: Groundzerohc.com
  • Piše: Darko Živković

Ground Zero je bend iz Novog Sada sa muzičkim stažom od nekoliko godina. Koncertno su vrlo aktivni, imali ste priliku da ih pogledate na Metal Hammer stageu, iako su verovatno bili jedini bend bez ikakvog izdanja!

Na početku svoje priče su „pičili“ nešto između metala i hc-a, nalik Sepulturi (Chaos A.D., Roots period), Biohazardu i New York stilu, da bi se sada totalno preorijentisali na ultra-brzi „mračni“ metalcore, kako bih ja to nazvao. Ne razumem se preterano u ovakvu muziku, ali mogu reći da je ovo u nekom Tragedy, Catharsis ili Children Of Fall fazonu sa primetnim uticajima švedske death metal škole (ništa bez In Flamesa!). Ovo im je prvo izdanje i sadrži tri pesme koje su snimali u svom improvizovanom studiju, ali je produkcija (sasvim) zadovoljavajuća. Pored pesama, na CD-u se nalaze: tri live video snimka, biografija, kao i dva wallpapera. Bend će uskoro završiti i prvi LP „Last Goodbye“, čije se snimanje oteglo zbog raznoraznih problema.

Ako vas je recenzija imalo zaintregirala za Ground Zero, sve pesme možete preslušati na njihovom (odličnom) sajtu.

Spisak pesama:

1. Feed The Anger
2. Possess Me
3. Never Lost

Komentari