Idealan soundtrack za herojske zahvate i strategijske poduhvate

  • Žanr: Atmospheric / Ambiental / Classical
  • Izdavač: Samoizdanje, 2005.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Ovaj drugi snimak Oblivion Awaitsa od prošlog se razlikuje po tome što je instrumentalan. Pesme su u duhu skandinavskih atmosferičnih sastava, od Summoninga, Hagalaz’ Runedancea, pa nadalje. Naravno, to je neko moje lično zapažanje.

Na Winter is Comingu imamo 11 pesama na 40ak minuta, i sve lepo zvuče. Kad već nema gitara, a celi rad je urađen na klavijaturama, nećete ni osetiti nedostatke u produkciji koji su redovni kad govorimo o domaćim studijima. Nije baš lako pisati o jednom ovakvom snimku, s obzirom da je sve na svom mestu, od odabira boja na klavijaturama do efekata (vetrovi, reke/jezera, udaraljke), do aranžmana samih pesama. Da ne dužim, jednostavno pokrenite Heroes of Might & Magic (III, u peti deo još ne verujem, nikako da stigne oficijelna verzija, a četvorka je sranje) ili neku sličnu igru, i to je to. Idealan soundtrack za herojske zahvate i strategijske poduhvate, a već po nazivima pesama, upućeni će znati da bi ovaj album bio sasvim lepa pozadina za stvaranje atmosfere prilikom čitanja klasik serijala Georgea R. R. Martina Pesma leda i vatre.

Kakve planove OA ima sa ovim snimkom, i da li će nekome biti ponuđen na objavljivanje, još ne znamo, ali potrudićemo se da vas informišemo čim dođemo do nekih novih informacija. Lepo je da se i ovakvo nešto pojavilo kod nas.

Spisak pesama:

1. Winter is Coming
2. The Iron Islands
3. Glory of the North-Cubs in the Snow
4. Castle Daggerfall
5. The Leaves are Falling
6. Piano Interludium
7. Dragonmother
8. The Wall Weeps I
9. Irregular Snow
10. To Dream Green
11. The Feast

Komentari