Krajnji rezultat je jedan zanimljiv album otpevan na više jezika (švedski, engleski), dok se žanrovski kreće kroz klasičnu muziku, atmosferični black metal, folk…

  • Žanr: Classical Metal
  • Izdavač: Samoizdanje, 2005.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Sećate li se ovog projekta? Lepo zamišljen, jedno vreme čak solidno i realizovan u stvarnosti (velika postava, frule, violine, tri ženska vokala…), što je rezultiralo i jednim demo snimkom. Posle toga, cela priča je naglo prekinuta, i sve je govorilo da je mini orkestru došao kraj. Verovatno i jeste.

Srđan Jovanović bio je i ostao alfa i omega celog projekta, pa je na kraju došlo do toga da je snimio čak dva demo snimka trajanja koliko i full-length albumi inače traju. U celom poslu pomogli su mu Jana Aleksić i Mina Kovač – vokali, Pavle Sovilj – vokali, growl, violina, dok je Srđan odradio svu muziku i tekstove, odsvirao bas gitaru, gitaru, recitale, growl vokal, programiranje… Materijal je snimljen u beogradskom studiju XLR, i to za jako kratko vreme. Krajnji rezultat je jedan zanimljiv album otpevan na više jezika (švedski, engleski), dok se žanrovski kreće kroz klasičnu muziku, atmosferični black metal, folk… OK, podsetiće s vremena na vreme na ono što Haggard radi, ali ima tu još štošta. Izdvojio bih pesme I Am, Dina Ogon aro Eldar, Alone… kao najreprezentativnije, uz opasku da će se fanovima klasične muzike verovatno svideti ono što bi mogli čuti u raznoraznim intro-ima i među-temama.

Ovaj album, da je sniman sa većim budžetom, ostavio bi mnogo jači utisak, mada je i ovo lep pokazatelj u kojem pravcu se Oblivion Awaits kreće i razvija. Videćemo šta će se dalje dešavati.

Spisak pesama:

1. Where the Muses Dwell (Intro)
2. I Am
3. Sonata For Flute in E (Bach)
4. Dina Ogon aro Eldar
5. To Anthea, Who May Command Him Anything
6. Tanzlied
7. Mir ist zu Licht zum Schlafen
8. Vargsang
9. Wiederfinden
10. Voice of the Ancient Bard
11. Alone
12. 05-10-04
13. Beneath the Moon
14. Passacaglia for Harpsichord and Flute in D Minor
15. The Zetta Instrumental
16. Realms of Arkania

Komentari