Reč je o melodičnom black metal na tragu srednjeg perioda rada Dimmu Borgira ili Covenanta, koji obiluje i brzim i mid tempo delovima, klavijaturama…

  • Žanr: Black Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2007.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Grad Kragujevac, pored istorijskih podataka tipa onog da su u tom gradu štampane prve novine u Srbiji, ima još jedan, za našu sferu interesovanja bitan – prvi black metal bend međ’ Srbima upravo je osnovan u tom gradu, Introitus. Introitus objavljuje album za austrijski CCP (Skies of the Unholy Departed, 1996.) u vreme kad je malo ko ovde uopšte znao i šta je black metal, a kamoli ga svirao. Svantevid i Defluens bili su likovi koji su još tada nosili obrnute krstove i corpse paint.

Danas, 11 godina kasnije, Defluensa nalazimo za bubnjem u bendu Triumfall, kojem je ovo prvo predstavljanje domaćoj publici. Sastav su osnovala tri momka iz benda Veles prošle godine, kompletirali postavu, i snimili potom ovaj promo disk sa tri pesme. Reč je o melodičnom black metal na tragu srednjeg perioda rada Dimmu Borgira ili Covenanta, koji obiluje i brzim i mid tempo delovima, klavijaturama, i generalno, za sada bi jedina zamerka išla na nedostatak identiteta, jer ovakav black metal mogao se čuti tokom proteklih godina sa svih strana sveta. Sve ostalo poprilično je profi (odlično postavljena atmosfera, i vrlo dobar produkcijski rad) – projekat vredan preporuke.

Nadamo se da neće proći večnost do debi albuma, resursi su tu, kvalitet je tu, dakle – pravac studio.

Spisak pesama:

1. Rise of Pantheon
2. Allegiance to thy Triumfall
3. Skies are the Chains of Warrior

Komentari