Ovom izdanju ne samo da se nema šta zameriti, već iskreno preporučujem kupovinu istog, u bilo kom obliku. Razloga za to ima puno, od kvaliteta prezentovane muzike, do odavanja neke vrste priznanja In From the Coldu za višegodišnji rad

Teško da u protekloj dekadi možemo sresti bend u okviru domaće scene koji je u ovolikoj meri zapostavljen ili, bolje rečeno, zaobiđen od strane domaće pubilike, a da u konverzaciji na tu temu ne pomenemo In From The Cold. Svakako da muzika koju nam ekipa prezentuje nije za svakoga, mada ne treba ni da bude, ali sa druge strane, meni je pomalo i neverovatan takav razvoj događaja, jer to što radi, ovaj bend radi na svetskom nivou. To što je ukus naše publike u proseku dosta različit od umetničkog izraza IFTC ne treba da zaseni činjenicu da bend od samog starta ima jak identitet i hoda stazom na kojoj se reč kompromis ne sreće nikada. IFTC sa sobom godinama unazad donosi istinsku tamu, iskrenost i prljavštinu, svetlosnim godinama daleko od bilo kakvog trenda 21. veka. To je ono što retko srećemo kod prepoliranih proizvoda mlakog karaktera i podložnih padu u zaborav nakon ograničene sezonske upotrebe, koji su tako karakteristični za doba u kojem živimo i radimo.

In From the Cold od samog starta ima jak identitet i hoda stazom na kojoj se reč kompromis ne sreće nikada

Šta je dakle Isolation Blues? IB je prava brošura za brzo upoznavanje sa likom i delom benda. Kompilacija, sastavljena od pesama iz različitih perioda rada IFTC, koje su brižljivo remasterizovane, plus jedna (uslovno rečeno dve) friške pesme, tačnije, naslovna „Isolation Blues“ u kojoj gostuje Danilo Nikodinovski (Consecration) i prošlogodišnja „Groundhog Day“. Iz mog ugla, ovo je zaista dobar potez, kako benda, tako i izdavača, jer se na pravi način pravi presek dosadašnjeg učinka IFTC. Lično, voleo bih da se na albumu našao i moj lični favorit „…and the Colours Fade“, no, to je, što je. Celina je zaokružena izvrsnim artworkom Grebo Greya, dugogodišnjeg prijatelja benda, koji takođe poodavno kreira vizuelni identitet ovom sastavu.

In From the Cold

Ovom izdanju ne samo da se nema šta zameriti, već iskreno preporučujem kupovinu istog, u bilo kom obliku (album je objavljen digitalno i u LP formatu – prim.ur.). Razloga za to ima puno, od kvaliteta prezentovane muzike, do odavanja neke vrste priznanja In From the Coldu za višegodišnji rad. Zatvoriti godinu sa Isolation Blues je zapravo pravo zadovoljstvo i bila bi velika nepravda ovo sjajno izdanje ostaviti po strani.

In From the Cold – Isolation Blues spisak pesama:

1. Isolation Blues
2. Groundhog Day
3. Too Late
4. From Within & With Many Names
5. Firewater Ritual
6. How Far is the Sun
7. The Prime

In From the Cold - Isolation Blues
Produkcija74%
Originalnost79%
Vizuelni identitet82%
Uverljivost94%
82%Finalni utisak

Komentari