Disdained na ovom snimku zvuči brutalno i beskompromisno, zvuk je živ, sirov, pa je teško preciznije obratiti pažnju na uvežbanost benda, međutim, ono što se čuje, nagoveštava brutal death metal po definiciji reči

  • Žanr: Death Metal
  • Izdavač: Samoizdanje, 2007.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Novosadska death metal scena jača je za još jednog predstavnika, u vidu pet momaka ili jednostavnije, benda Disdained. Do osnivanja je došlo u decembru 2006. a zajednička želja članova bila je da se svira floridski orjentisan brutal death metal. Kako stvari do sada stoje, iza njih je demo snimak We All Reek, i potom Live at Dvorište disk, oba realizovana 2007. godine.

Dvorište je, za one koji ne znaju, underground (u pravom smislu te reči!) muzički klub u Novom Sadu, mesto gde se okuplja omladina željna distorzije u svim oblicima, ukratko, prostor idealan za koncerte bendova poput Disdaineda.

Kako je sve to izgledalo, moguće je videti posredstvom multimedia dodatka, i amaterskog snimka kamerom, iz publike (tačnije iz epicentra šutki, svaka čast snimatelju na hrabrosti). Tu je Suffocation obrada Infecting the Crypts, a možda bi neka autorska stvar bila taktičniji odabir, međutim, to je to.

Disdained na ovom snimku zvuči brutalno i beskompromisno, zvuk je živ, sirov, pa je teško preciznije obratiti pažnju na uvežbanost benda, međutim, ono što se čuje, nagoveštava brutal death metal po definiciji reči. Osim Suffocation obrade, tu je i Cannibal Corpseova Hammer Smashed Face (ne čudi, članovi benda na promo slikama, do poslednjeg nose C. Corpse majice). Ovakva vrsta death metala idealna je za live nastupe, pa do kakvog studijskog snimka, obratite pažnju na ovaj bend, i probajte ih uhvatiti negde na koncertu (ako ste u blizini Novog Sada).

CD je moguće nabaviti posredstvom Grom Recordsa, ali i direktno od benda, pa ako ste death metal freak, raspitajte se malo na gorepomenutom kontaktu.

Spisak pesama:

1. Forsaken Culture
2. We All Reek
3. Infecting the Crypts (Suffo cover)
4. Obtuse Chisel
5. Implement of Destruction
6. Hammer Smashed Face (Cannibal Corpse cover)
7. Content of Another Being
+
8. Infecting the Crypts (multimedia bonus)

Komentari