Nadam se da će album uspeti da objave i zvanično, mada znajući kako to funkcioniše u Srbiji, trebaće im sva sreća ovog sveta

  • Žanr: Nu Metal
  • Izdavač: Adv. Promo DVD, 2007.
  • Web: MySpace
  • Piše: Darko Živković

Interesantan CD tj. DVD stigao je na moju adresu. U pitanju je sastav Impurita (Zrenjanin), koji je nastao 1999. godine, baš za vreme bombardovanja. Nakon nekoliko ne-baš ispromovisanih demo snimaka, po prvi put se oglašavaju full albumom koji čini 12 pesama. Materijal je sniman u studiju Fat Factory, dok je konačni mix urađen u Nemačkoj, što je za svaku pohvalu. Da naglasim, ovo je promotivni DVD na kome pored celog albuma, imate i tekstove pesama, promotivne fotografije, kao i video spot za numeru „Kiss My Ass“. Sve to je upakovano u efektan omot sa biografijom.

Što se samog albuma tiče, odličan je i lak za slušanje. Ono nu metal uzmite sa dozom rezerve, jer ovde ima svega i svačega. Dobar deo pesama znam i sa demo snimaka, ali tek ovde one dobijaju neku novu formu. Beskompromisna svirka „bratske“ ritam sekcije Kvobeka i Salcheta prožeta Pavletovim gitarskim umećem, na koju se nadovezuje jedan od najinteresantnijih vokala na ovim prostorima za koje je zadužen Rabas.

Nadam se da će album uspeti da objave i zvanično, mada znajući kako to funkcioniše u Srbiji, trebaće im sva sreća ovog sveta, a možda i više od toga. Inače, Impurita znači nečistoća na italijanskom.

Spisak pesama:

1. Grandma’s Story
2. Fix Xaero
3. Kiss My Ass
4. Napreeed
5. Strike
6. Payback
7. High
8. Puppunk
9. Piss
10. Seasource
11. Ro-man
12. Zigic

Komentari