Sve zvuči perfektno, srčano, usvirano i energično – od vokala, preko gitarskih rifova, dok su strofe i refreni jasni i direktni, a produkcija upravo kakva i treba da bude!

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2007.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Dakle, ovo mora biti jedan od najjačih oldschool udaraca koje sam imao priliku čuti od kad se bavim recenzentskim poslom i domaćom scenom, generalno gledano! Fatality su baš in the 80’s, a i pesma koja otvara ovaj promo disk, zove se upravo tako, 80’s!

Momci su iz Beograda, i duboko su posvećeni thrash metal zvuku, pogledajte samo te uzore: Megadeth, Testament, Exodus, Anthrax, Metallica, Overkill, Mercyful Fate, Cynic, Death, Destruction… dok nisu zaboravili ni exYU hard rockere tipa Divljih Jagoda, Mladena Vojičića Tife, Vatrenog Poljubca… Eh, eh, šta reći?

Dredge Metal, iako pomalo čudnog naslova, prvi je promo disk Fatalitya. Četiri pesme sasvim adekvatno reprezentuju ideje koje bend razrađuje kroz već pomenuti thrash metal. Sve zvuči perfektno, srčano, usvirano i energično – od vokala, preko gitarskih rifova, dok su strofe i refreni jasni i direktni, a produkcija upravo kakva i treba da bude!

Poslednja najava iz tabora benda je da su trenutno u procesu pravljenja novog materijala, a isti bi trebao biti nešto drugačiji, (kako kažu, biće to fuzija 80’s thrash metala, technical/death/jazza, hard rocka i black metala. Kakva kombinacija!), a nadam se da nećemo dugo čekati da se uverimo kako će sve to da zvuči.

U međuvremenu, posetite myspace stranicu Fatalitya, tamo se nalazi ceo ovaj promo disk, i uverite se u kvalitet i silinu istog. Oldschool!

Spisak pesama:

1. 80’s
2. Your Worthless Power
3. Citadel
4. Othello’s Poem

Komentari