Kao što i sami rekoše, izvorna ideja bila im je da sviraju Megadeth obrade, međutim, menjaju stil u nešto komercijalniji heavy metal sa hard rock i thrash metal uticajima

  • Žanr: Heavy / Thrash Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2007.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Hm, ako me pamćenje dobro služi, o BG bendu Alhemia do sada nismo govorili. Ranije su se zvali RattleHead (nekima će to ime verovatno biti poznato, bili su poprilično aktivni uzivo), a Potraga im je prvi zvanični disk, promo CD, kojeg čine tri pesme, sasvim solidno producirane.

Kao što i sami rekoše, izvorna ideja bila im je da sviraju Megadeth obrade, međutim, menjaju stil u nešto komercijalniji heavy metal sa hard rock i thrash metal uticajima (u gitarskim rešenjima), a tekstovi su na srpskom jeziku. Svirka sasvim dobra, precizna, a svaki instrument se lepo čuje. Tesko je reći nešto više, s obzirom da su tu samo tri pesme, ali jasno je da su u pitanju momci koji znaju sta žele od muzike, i kako to da odsviraju. Za kraj valja pohvaliti i cover, zaista je lepo nacrtan (nažalost, umetnik nije potpisan na disku, a siguran sam da bi bilo zainteresovanih bendova za saradnju sa njim/njom).

Videćemo stoga gde će put dalje da ih odvede (album je najavljen za 2008.), prostora za ovakav bend na domaćoj sceni sasvim sigurno ima.

Spisak pesama:

1. Sam Protiv Svih
2. Ne Mogu Da Te Volim
3. Potraga

Komentari