Strofa/refren, prijatne deonice, dobro postavljene klavijature, i pre svega, pesme koje su interesantne i na prvo, ali i na svako naredno slušanje – to je Eon

  • Žanr: Hard Rock / Prog Rock
  • Izdavač: Demo CD, 2007.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Mladi beogradski sastav Eon, kao takav, praktično nema konkurecniju na domaćoj sceni. Zašto? Pre svega, muzika koju sviraju, hard rock u kombinaciji sa komercijalnijim progresivnim rockom nije nešto što čujemo svaki dan na ovim prostorima. A uzori u bendovima kao što su Queensryche, Asia, Toto (ide to i do Nevernih Beba)… svedoče tome da momci slušaju kvalitetnu muziku. Na demo se čekalo neko vreme, tj. pesma Alone je ranije mogla da se čuje preko njihove MySpace stranice, a sad su tu još tri pesme, dve na srpskom jeziku (Laži, Pevaj) i jedna na engleskom (Surrender).

Na stranu to što sam sopstveni muzički ukus izgradio i gradim na bendovima koje Eon navodi kao uzore, moram reći da, za prvi demo snimak, i te kako znaju sta rade. Produkcija je u rangu kvalitetnijeg demo snimka, u ovom slučaju se svaki instrument dobro čuje, dok je Srđan zasigurno jedan od najboljih mlađih pevača u Srbiji. Veoma prijatno iznenađenje, jer gledah čoveka pre par godina uživo i nije ostavljao takav utisak!

Četiri pesme dakle. Strofa/refren, prijatne deonice, dobro postavljene klavijature, i pre svega, pesme koje su interesantne i na prvo, ali i na svako naredno slušanje – to je Eon. Prvi prvim slušanjima, pesme na engleskom zvučale su mi ubedljivije, kasnije se to okrenulo u korist ovih na srpskom, da bi overall zaključak bio da su sve četiri poprilično reprezentativne, i zanimljive svaka na svoj način.

Da rezimiram: pesme možete preslusati na njihovoj MySpace stranici, ako ste fanovi nesto mekšeg zvuka, akustičnih gitara, lepih melodija, hard rock/AOR svirke, nećete se pokajati ako ih proverite. Ako bude sreće, valjda i debi album dođe u dogledno vreme.

Spisak pesama:

1. Alone
2. Laži
3. Pevaj
4. Surrender

Komentari