Pesme poseduju raznovrsnu strukturu, i generalno su zanimljive za slušanje, tj. sa objektivne tačke gledišta da se pretpostaviti da će materijal zainteresovati death metal fanove ovih prostora, ali i šire

  • Žanr: Death Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2007.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Srpska death metal scena dobija još jednog predstavnika. U pitanju je beogradska death baterija pod nazivom Morbid Landscapes, a Into the New Eon je prvi demo snimak koji su snimili.

Demo je trajanja prosečnog albuma, znači osam pesama death metal zvuka kombinovanog sa doom metal elementima. Ekipa koja čini sastav radila je i radi sa raznim bendovima: Boban Pantoš svirao je bubanj u Moondive, a ovde je zadužen za vokale, basista Ivan Hadži-Ilić i danas je u Moondiveu između ostalih sastava, a tu su i Nenad Stanačić (gitara), Stanislav Šaršanski (aktivan i u Space Eateru, gitara) i Aleksandar Manja (bubanj, ex Stormageddon, ex Flush). Muzički background se razlikuje od člana do člana, a izgleda da je želja za sviranjem death metala zajednička celoj ekipi.

Da li zbog produkcije ili same svirke, materijal poprilično old school zvuči, kao stariji Morbid Angel ili isto tako stariji Death. Doom metal se oseća sasvim jasno u atmosferi / zvučnoj slici, a i pojedini delovi nose dovoljno težine da bismo ih tako opisali. Bobanov vokal je takođe old school growl orijentisan. Pesme poseduju raznovrsnu strukturu, i generalno su zanimljive za slušanje, tj. sa objektivne tačke gledišta da se pretpostaviti da će materijal zainteresovati death metal fanove ovih prostora, ali i šire.

Into the New Eon je konkretno realizovan demo CD, pa im slobodno pružite podršku ako ste u prilici.

Spisak pesama:

1. Carpe Diem
2. Timor Mortis
3. Into the New Eon
4. Apostle of Posthumanity
5. Venomous Eyes
6. Pulverizer of the Virgin Flesh
7. Sarcastic Funeral
8. Spoils of Gore

Komentari