Sigurno je da je Through Art bend zreo za snimanje debi albuma, imaju dobar materijal i stabilnu postavu, i srećno im u tome

  • Žanr: Melodic Death Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2007.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Through Art, mlađi beogradski sastav modernih shvatanja, po drugi put se studijski oglašava, i to u vidu demo snimka kojeg čine dve pesme snimljene u smederevskom Paradox studiju.

Imao sam priliku gledati ih uživo na beogradskom delu Metal Battle takmičenja, i momački su zvučali. Veći deo pozitivnih komentara kupi pevač benda, kojem podjednako dobro „leži“ i growl i clean vokal, pa uz melodic death metal pozadinu, dobijamo nešto što bi se moglo uporediti sa onim što rade Scar Symmetry ili Dark Tranquillity. Gitarske deonice su takođe ukusno smišljene i precizno odrađene, a pesme nose potencijal za dobar prolaz, kako na radio stanicama, tako i na koncertima. Produkcija ispunjava potrebne uslove za demo snimak, ali bih ipak prokomentarisao da ovakav zvuk (modern metal) zahteva nešto čišći zvuk nego što je ovde slučaj.

Nakon svega, sigurno je da je Through Art bend zreo za snimanje debi albuma, imaju dobar materijal i stabilnu postavu, i srećno im u tome.

Spisak pesama:

1. Silent Sphere
2. Escaping the Distance

Komentari