Spremite se za novi Draconic, moderni groove metal sastav sa korenima u Soilwork  /In Flames / Meshuggah / SYL zvuku!

  • Žanr: Modern Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2007.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Gotovo zaboravljeni beogradski bend (naravno, ne računam tu krug prijatelja i one koji su se redovno interesovali za stanje u bendu), vratio se i to na velika vrata, ako ćemo izvoditi zaključke na osnovu novog materijala i skorašnjeg nastupa sa Evergrey u beogradskom Domu omladine.

Sećate se, Draconic je onaj cyber black metal sastav koji je pre nekoliko godina objavio album Conflux za Rock Express Records, nastupao uživo u raznim postavama, i nažalost, retko kad dobro zvučao (i pored odličnih muzičara, samo su problemi očigledno bili u nečemu drugom). Povlače se sa scene na nešto duži vremenski period, tokom kojeg su marljivo radili na novom materijalu i zaokruživali zvuk kojim će se baviti u narednom periodu. Cyber black više ne postoji u Draconic zvuku. Promena postave i potpun zaokret u svirci možda su trebali usloviti i promenu imena, no kako god, spremite se za novi Draconic, moderni groove metal sastav sa korenima u Soilwork/In Flames/Meshuggah/SYL zvuku!

Postava je, rekoh, menjana, a danas izgleda ovako: Bane (nekad vokal i klavijature, danas samo klavijature i semplovi, inače osnivač benda), Marjan (vokali, čovek je nekima možda poznat iz benda Tiarah iz Sente, gde inače živi), braća Andrijašević, Dušan i Uroš zaduženi su za gitare, bas gitarom barata Lazar Galić, a Matija je vrlo verovatno ključna ličnost i potpuno nova snaga, jer njegovo energično sviranje bubnja upravo je ono što je Draconicu nedostajalo. Danas, dakle, imamo bend sa kojim nema zajebavanja.

Tri pesme su izdvojene sa predstojećeg albuma (koji bi se trebao zvati From the Wrong Side of the Aperture) za potrebe ovog promo snimka, i to su: The Amnesia Transmissions, The Imbecile i Through Escape. Pričali smo o svetskim produkcijama, pa dame i gospodo, evo vam je i kod jednog srpskog benda. Myspace.com/Draconic potvrdiće sve što ću napisati u narednim redovima, tamo imate četiri pesme za slušanje i download. Nikola Mijić (znate ga kao pevača Alogie) producent je svetskog kalibra, i prosto mi ne ulazi u glavu kako do sada nije poradio na reklami svog studija i sebe kao producenta, jer ovo je produkcija koja je san većine ovdašnjih sastava. Draconic poseduje (verovatno) najbolju metal produkciju ikad zabeleženu u Srbiji! Pomenuo sam iznad nekoliko bendova čiji elementi se mogu pronaći u Draconic muzici, ali tu je jedna bitna stvar koju naši momci poseduju – progressive background, i veliki osećaj za melodiju i stvaranje potencijalnih hit pesama. Tehnički, sve je precizno doterano i dovedeno do savršenstva.

Ovolika posvećenost nije nešto što se često sreće kod srpskih bendova, pa do albuma, iskoristite priliku i proverite ovaj promo disk, kako biste znali šta da očekujete.

Spisak pesama:

1. The Amnesia Transmissions
2. The Imbecile
3. Through Escape

Komentari