Solo deonice, aranžmanska rešenja, ili jednostavnije rečeno, svaki odsviran sekund na nivou je do sada retko viđenom u ovoj muzičkoj grani na ovim terenima

  • Žanr: Melodic Prog Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2006.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

O Heaven Rainu do sada nije bilo reči na našim stranicama, ali ne zbog toga što zaostajemo sa informacijama, već zato što je u pitanju veoma „vruć“ projekat, pa mu ovo dođe kao medijska premijera u srpskim internet medijima.

Goran Baštinac, klavijaturista, završava muzičku akademiju u Banjaluci, Igor Paspalj (ex Seansa), gitarista, asistent je na istoj toj akademiji, a Božidar Šević je pevač, i to je trio koji čini najjači melodic progressive metal projekat ikad osnovan na teritoriji Republike Srpske! Znam, znam, vi sad mislite u sebi kako su to krupne reči, ali ne bih se razbacavao izjavama bez adekvatnog pokrića. Dokaz broj jedan je ovaj promo disk, koji me je, prilikom prvih nekoliko slušanja, apsolutno izbacio iz takta. Nema šanse da je ovo snimljeno u BL, niti da ovakvi ljudi postoje u tom gradu, bilo je prvo što sam pomislio. Instrumental Rain Will Fall Again je toliko dobar, da bih teško mogao da se kontrolišem da sam prilikom prvog preslušavanja uzeo da pišem recenziju! Gitare i klavijature odsvirane su na svetskom nivou, i ono što je snimljeno ostavilo je konkurenciju još u pripremama. Kristalno čista produkcija rizik je za sve muzičare koji u potpunosti ne vladaju svojim instrumentima, a Goran i Igor mnogima bi mogli poslužiti kao uzor. Solo deonice, aranžmanska rešenja, ili jednostavnije rečeno, svaki odsviran sekund na nivou je do sada retko viđenom u ovoj muzičkoj grani na ovim terenima.

Druga pesma zove se Can’t Stay i okrenuta je melodičnijem metalu finske škole (Nightwish-Sonata Arctica), i veliki je hit potencijal, tj. poseduje sve potrebno za radijsku promociju i zauzimanje visokih pozicija na specijalizovanim top listama. Važno za napomenuti je to da su obe pesme snimljene u Banjaluci, prva u kućnoj produkciji (to i jeste ono što ostavlja bez daha!), a druga u profesionalnom studiju. Nažalost, samo dve pesme su ovde, ali obavešten sam da se radi na ostatku materijala, i da se album planira u narednom periodu.

Ako vam je internet konekcija dovoljno brza, ove pesme možete preslušati i na MySpace prezentaciji benda, a Gorana možete istim putem kontaktirati, možda ga i nagovorite da vam nareže i pošalje ovo, ako budete dovoljno uporni.

Spisak pesama:

1. Rain Will Fall Again (instrumental)
2. Can’t Stay

Komentari