Ovakav profesionalni pristup i značajna finansijska ulaganja u sopstvene vizije nisu baš svakodnevnica u Srbiji

Evo nam jednog profesionalnog black metal izdanja iz Novog Sada. Kad kažem profesionalnog, mislim na kompletno pakovanje (cover+booklet, štampa, originalni CD, dakle ne CDr, kvalitetan dizajn, produkcija i svirka). U startu bih isključio poređenje sa May Result i The Stone, jer to je ipak neka druga priča.

U pitanju je atmosferični mid tempo black metal, kojeg krase tekstovi na srpskom jeziku i sveprisutna ćirilica (što je uvek za pohvalu). Valarh je čovek koji je odradio gitare, bas i vokale, a Miroslav Majkić odsvirao je bubanj (kao session muzičar), a nemamo informacije gde je sve ovo snimljeno i ko je radio produkciju, ali zvuk je adekvatan za mračne muzičke vizije Novosađana. Na disku se nalazi sedam ujednačenih pesama koje su, kao što rekoh, mahom srednjeg tempa (sa prisutnim kec ritmovima, ali blackerski blast beat može se čuti samo u pesmi Pomor), gitare zuje, vokal reži, a klavijatura, da i to napomenemo, nema. Vokal je razgovetan, a tekstove ćete već sami tumačiti.

Kakvi su planovi ovog projekta, gde će dalje da se kreću, ne bih znao, ali znam da bi black metal populacija na ovim prostorima trebala da se informiše i proveri ovaj bend, ipak (da se vratim na početak recenzije), ovakav profesionalni pristup i značajna finansijska ulaganja u sopstvene vizije nisu baš svakodnevnica u Srbiji i regionu.

Iskon – …Dok Gnev Prošlosti Navire spisak pesama:

1. Vetrovi Osvete
2. Predznak Odsudne Noći
3. U Tami… Gde Kraj Bliži Se
4. Prezir
5. Bezdan
6. Pomor
7. Put Ka Neznanom

Komentari