Oroz dalje odlučuje, i poručuje, “ko tebe kamenom, ti njega ciglom”… Životna filozofija koja u potpunosti odgovara sirovom Balkanu i prilikama u kojima živimo

  • Žanr: Hard Rock
  • Izdavač: One Records, 2008.
  • Web: Oroz-band.net
  • Piše: Nebojša Lakić

Distorzija, rock’n’roll, motori i alkohol… Ključne reči za pristup Oroz priči, koje upotrebih i prilikom recenzije prvog snimka, tamo negde 2006. godine. Četiri pesme nalazile su se na tom disku, a evo ih sada i ovde, zajedno sa četiri nove, i tih osam pesama čine debi album Oroza, objavljen za One Records.

Prljava Igra sasvim je straight in face hard rock album sa metal rifovima i tekstovima na srpskom jeziku… Svirka je živa i sirova, produkcija je naglasila ono potrebno za ovaj žanr (studio Đidoneja, Subotica), i generalno, nemam nekih posebnih zamerki. Jedino je jasno da pisanje recenzije za ovakav album ne ostavlja isti utisak kao slušanje benda uživo na kakvoj gitarijadi sa pivom u ruci, a iako nisam imao priliku da sastav vidim uživo, verujem da je to bolja varijanta od slušanja samog diska. Oroz dalje odlučuje, i poručuje, „ko tebe kamenom, ti njega ciglom“… Životna filozofija koja u potpunosti odgovara sirovom Balkanu i prilikama u kojima živimo.

Spisak pesama:

1. Ludilo
2. Prljava Igra
3. Stranac
4. Dama
5. Ti Možeš Sve
6. Hodam Putem Koji Nestaje
7. Rana
8. Oroz

Komentari