Najkraće rečeno, u pitanju je jedan od najboljih koncerata realizovanih od strane ovog metal sastava

  • Žanr: Progressive / Power Metal
  • Izdavač: One Records, 2007.
  • Web: Alogia.org.yu
  • Piše: Nebojša Lakić

O audio izdanju Priče o Vremenu i Životu već smo govorili, a sad je na redu i video varijanta, DVD preciznije, prvi u dosadašnjoj karijeri ovog smederevskog prog/power metal sastava.

Centralni deo DVDa zauzima koncert održan 13.05.2005. u velikoj sali beogradskog Studentskog kulturnog centra. SKC je najlepše zdanje u Beogradu, kako za održavanje koncerata, tako i za snimanje istih i objavljivanje, a ni stranci nisu mogli ostati ravnodušni, pa je tako i npr. Kamelot snimio nastup u SKCu i objavio ga kao bonus disk na reizdanju albuma Ghost Opera. Prostor koji prima nešto više od 1000 ljudi bio je ispunjen do kraja, i sve je nagoveštavalo dobru zabavu.

Alogia je prošla autorski materijal sa prva dva albuma, a sa gostima izvela i ex YU hitove tipa Motori, Gde Si u Ovom Glupom Hotelu, Maska, Mezimac i Hajde da se Volimo. Među gostima su se našle legende YU rock scene, Vicko i Džindžer (Riblja Čorba), Zele (Divlje Jagode), Gale (Kerber), Uroš (Osvajači), a sastav su na back vokalima podržali i Dunja i Damjan Deurić iz zrenjaninskog sastava Demether. Izvedba pesama i zvuk su na pohvalnom nivou, reakcija publike takođe je odgovarajuća. Najkraće rečeno, u pitanju je jedan od najboljih koncerata realizovanih od strane ovog metal sastava.

DVD je popunjen interesantnim bonus sadržajem, gde su se našli segmenti sa raznih nastupa (support Whitesnakeu, support Apocalyptici, Exit fest, Beer fest, Hendrix fest…), tu je i intervju sa momcima iz benda, zatim press konferencija sa potpisivanja ugovora sa Locomotive Records, i spotovi Novi Dan i What a Feeling. Zaista, ovde imamo DVD kakvog se ne bi postideo nijedan strani bend, i generalan zaključak je da se čekanje od (preko) dve godine svakako isplatilo.

Spisak pesama:

1. Metamorfoza 1
2. Metamorfoza 2
3. Novi Dan
4. Zar Sunce Već Zalazi
5. Kao Snegovi
6. Maska
7. Tonem u San
8. Magija
9. Gde Si U Ovom Glupom Hotelu
10. Lament
11. Vreme Istine
12. What a Feeling
13. Bajka
14. Hajde Da Se Volimo
15. Mezimac
16. Samson
17. Egregor
18. Motori
19. Amon
20. Priča o Životu
21. Sećanje Na Slike Iz Sna

Komentari