Album je mračan i nije tako lako svarljiv, tj. trebaće vam vremena da se naviknete na poprilično neprijateljsku atmosferu koja ga okružuje

  • Žanr: Psychodelic Rock
  • Izdavač: Microphonia Records, 2006.
  • Web: Jewysabatay.com
  • Piše: Nebojša Lakić

Zalutao nekim čudnim putevima i album pančevačkog Jewy Sabataya do nas. Neka ga, ne smeta. Kaže nam biografija, grupa postoji oko osam godina, a osnovana je i egzistira u Pančevu. Nekoliko izdanja je iza njih (za ITMM, ali i za sopstvenu izdavačku kuću, koja potpisuje i ovaj album), i veći broj nastupa širom Srbije i Beograda, rezultirali su tome da je bend rado viđen gost u klubovima, i na binama.

E sad, zvuk… zvuk koji JS gaje nije jednostavno opisati, ali recimo i to da bi fanovi Bjesova mogli naći ovde ponešto za sebe, kao i fanovi psihodelije i sirovijeg rock/post punk zvuka (ako tako nešto kao što je post punk uopšte postoji); album je mračan i nije tako lako svarljiv, tj. trebaće vam vremena da se naviknete na poprilično neprijateljsku atmosferu koja ga okružuje. Tačno je, nema veze za metalom, ali u sebi ipak nosi dovoljno besa da bi mogao biti interesantan i ljudima koji prate ovaj Portal.

Najbolji zaključak cele priče dali su oni sami u sledećim redovima: „Rođen u divljini, ostaje u divljini kao duh prašume srpskog undergrounda.

Spisak pesama:

1. Snohvatica 87
2. Tren
3. Ako Stignem
4. Odsjaj
5. Korak i Kraj
6. Halloween 2006
7. Prostitute
8. 1626-1676
9. Swan Song
10. Sve je OK
11. Squirell ‘n’ Worm
12. U Jesen
13. Kraj Puta

Komentari